Gospodinjski aparati nove generacije zvišujejo kakovost življenja in je z njimi lahko upravljati. Poleg tega ustvarjajo nove trende na področju trajnosti in energijske učinkovitosti, pri čemer poenostavljajo pripravo jedi in zdravo kuhanje ter promovirajo zdravje in dobro počutje. Visoko kakovostni materiali in eleganten dizajn so združeni z različnimi inovativnimi funkcijami in preprostim upravljanjem.

Povezani v domače omrežje

Pomembno vlogo igrajo tudi aplikacije, ki uporabnikom aparatov, povezanih v domače pametno omrežje, olajšujejo gospodinjska opravila. Pametne telefone in tablične računalnike je mogoče uporabljati za nadzor domačega omrežja, ki po želji priskrbi informacije o delovanju vseh naprav, ki so vanj vključene. Posamezni aparati lahko med seboj komunicirajo: ko denimo prižgemo kuhalno ploščo, se samodejno vključi tudi kuhinjska napa.

Večja higiena pralnih strojev

Močno zmanjšana poraba energije, vode in detergentov so odlike večine sodobnih gospodinjskih aparatov, vendar gre razvoj še naprej. Najnovejši pralni stroji so načrtovani tako, da zmanjšujejo raven hrupa in povečujejo higieno s posebnimi programi za otroke in alergike, samodejnim doziranjem pralnih sredstev in zaklopi vrat z antibakterijskim učinkom. Programi omogočajo učinkovito pranje tudi pri nizki temperaturi. Zmogljivost pralnih strojev pa se je povečala na deset in več kilogramov perila.

»Sončna« svetloba v hladilniku

Novi hladilniki ponujajo možnost, da isti predal uporabimo bodisi za hlajenje bodisi za zamrzovanje. Energijska učinkovitost je še boljša z novimi izolacijskimi materiali, posebni sistemi pa izboljšujejo higieno in pomagajo preganjati neprijetne vonjave ter škodljive bakterije. Notranja razsvetljava v hladilniku ne služi samo za to, da njegovo vsebino dobro vidimo, ampak je po novem namenjena tudi ohranjanju svežine in vitaminov v sadju in zelenjavi čim dlje, in sicer z lučkami, ki oponašajo nekatere učinke sončne svetlobe, ter aktivnim kisikom. Uravnavati je mogoče tudi vlago v hladilniku.

Indukcija prodrla tudi v pečice

Indukcija je postala učinkovit in zanesljiv vir toplote za pečenje in kuhanje v pečicah. Novost je dušenje v vakuumu, kjer je hrana nepredušno zaprta v plastični vrečki, in jo počasi kuhamo pri nizki temperaturi. Nekatere pečice lahko same dodajo hrani vodo, druge pa lahko pripravijo več jedi naenkrat na treh različnih pladnjih, ne da bi se njihove vonjave zmešale. Izdelovalci ponujajo pečice, ki imajo 30 odstotkov več prostornine, njihova površina pa je prevlečena z materiali, ki jih lahko očistimo samo z vodo ali s paro. Če pripravljamo le majhno količino hrane, ki ne zavzame vse prostornine, je slednjo mogoče razdeliti in privarčevati energijo. Senzorji sami stehtajo jed in temu prilagodijo temperaturo in čas priprave.

Seti malih aparatov v isti barvi

Predstavitev okoli 3000 novih izdelkov na leto je dokaz inovativnosti v proizvodnji malih gospodinjskih aparatov. To je še zlasti očitno pri širokem razponu aparatih za pripravo toplih napitkov, ki so popolnoma avtomatizirani. Oblikovalci posebno pozornost posvečajo mešalnikom in ročnim mešalnikom, žarom, aparatom za pripravo toplih kruhkov itd. Pogosto so aparati na voljo v setu iste barve, ki poživi kuhinjo, poleg najboljših materialov pa imajo še izboljšane tehnične lastnosti in zmogljivost. Dizajn je na splošno postal zelo pomemben dejavnik pri izbiri t.i. bele tehnike in malih aparatov, saj so na voljo v številnih živahnih barvah.