Tekmo v razprodani dvorani je imela spektakularen začetek v cirkuškem slogu. Sledila sta pozdrava Gorana Dragića in Kennetha Farieda, nato je šlo zares oziroma napol zares, kajti tekmovalni naboj ni bil povsem na najvišji ravni. Čeprav se Američani in še manj Slovenci niso šalili. Je pa Jure Zdovc tudi proti slovitemu tekmecu rotiral igralce (igralo je vseh dvanajst članov reprezentance) in verjetno marsikaj tudi skril pred tekmeci, ki Slovenijo čakajo na svetovnem prvenstvu. Tudi Goran Dragić je igral rezervirano, dosegel je le šest točk. Bolj je bil razpoložen njegov brat Zoran, ki so mu tokrat uspevali meti za tri točke, znova je racionalno igral Domen Lorbek, strelsko je bil razpoložen tudi Edo Murić.

Tekma se je za Slovenijo začela dobro, kajti po koših bratov Dragić so vodili 4:2. Vendar je bilo to tudi zadnje vodstvo Slovenije na tekmi. Po pričakovanjih so do konca prevladovali Američani. Ti so Sloveniji povzročali ogromno težav z agresivno obrambo. Slovenski košarkarji so delali napake, izgubljali žoge, Američani pa izkoriščali telesno premoč ter dosegli veliko točk na lahek način po protinapadih. V prvi četrtini je Sloveniji še nekako uspelo držati korak s slovitimi tekmeci. Prednost ZDA je po prvih desetih minutah znašala enajst točk (27:16). V drugi četrtini so Američani stopili na plin, naredili so delni izid 10:0 in kaj hitro je bilo dokončno jasno, kdo bo zmagovalec v dvorani, v kateri bo Slovenija v soboto proti Avstraliji začela svetovno prvenstvo.

Sloveniji igre v napadu ni uspelo razviti, kajti obrambni zid, ki so ga postavili močni Američani, je bil neprebojen. Odstotek meta za dve točki je bil zelo nizek, precej nižji kot na preostalih pripravljalnih tekmah, kar gre pripisati moči in obrambi tekmecev, ki pa so lahko hvaležni tudi evropskim sodnikom. Ti so način sojenja prilagodili ameriškemu načinu igre, kajti Američanom bi morali večkrat dosoditi korake, a tega niso storili. Sloveniji ni preostalo drugega, kot da v napadu skuša igrati počasi in potrpežljivo, še bolj kot na minulih tekmah pa se je morala zanašati na mete za tri točke. V takšnem ritmu je bolj ali manj potekala vsa tekma, prednost zvezdnikov iz lige NBA pa se je počasi, a vztrajno poviševala. Ob polčasu je znašala 21 točk (46:35), v tretji četrtini so Američani zaigrali še bolje in povišali prednost na 30 točk, kolikor je znašal tudi končni rezultat.