Stena, prepleskana s temno rjavo barvo, je središče sobe, prepleskana s svetlim odtenkom, pa se umakne v ozadje in "pusti", da zasijejo drugi kosi opreme. Ne glede na spekter pa rjava barva vedno daje občutek miru in varnosti.

Svetlo rjavi toni

Svetlo rjava barva spominja na peščeno plažo. Je malce bolj izrazita od bele ali slonokoščene in tvori izvrstno ozadje za modre ali zelene tone, ob njo pa se čudovito podajo dramatični odtenki barv draguljev. Lepo deluje tudi ob nevtralnih barvah, še posebno ob snežno beli.

bathroom_brown_wall.jpg

Ob svetlo rjavo barvo se čudovito poda tudi barva sivke. V takšni sobi se boste počutili, kot da ste v Provansi. A z barvo sivke nikar ne pretiravajte. V takšni barvi naj bodo denimo samo zavese in sedežna garnitura oziroma njen oblazinjeni del. Lahko se tudi poigrate z barvami in del stene ali določen arhitekturni element (denimo kamin) prepleskate s temno rjavo barvo.

Temno rjavi toni

Soba s stenami, prepleskanimi s temno rjavo barvo, deluje zelo udobno in vabi, da se vanjo podamo s knjigo ali pa si v njej privoščimo krepčilni popoldanski spanec. Ob takšni barvi imamo občutek, kot da smo v gostem gozdu. Ta odtenek se izvrstno poda k močnim barvam, kot sta denimo oranžna ali rumena, pa tudi k umirjenim barvam, denimo nežno rožnati.

home_designes_ideas_and_color_matching_high_quality_photos_with_great_furnitures25.jpg

Če boste s temno rjavo barvo pobarvali stene v spalnici, pazite, da ne boste izbrali preveč temnega odtenka, sicer boste zjutraj zelo težko vstali iz postelje. Zelo temna lahko tudi zaduši prostor, zato s takšnim odtenkom raje prebarvajte zgolj eno steno.

Še nekaj barvnih kombinacij

Topla rjava barva se izvrstno ujame s hladnimi modrimi toni. Deluje tudi zelo naravno (pomislite na zemljo in nebo). Lepo se skladajo mornarsko modra in kamelja barva ali turkizna in barva terakote. Izjemno modna pa je kombinacija bogate kraljevsko modre barve in barve temne čokolade. Temno rjava se lepo ujame tudi s srebrno barvo.

brown_cream_open_living_room.jpg

Dekoracija

Rjava je izvrstna barva za dekoracijo. Nevtralno sobo opremite s svetilko v temno rjavi barvi, skledo za sadje v rjavovijolični barvi, okrasno blazino z rjavobelovijoličnimi vzorci ali pa z rjavorožnatimi škatlami za shranjevanje drobnarij.

Več fotografij v rjavo odetih prostorov si oglejte v naši fotogaleriji.