Nevtralne stene

Čeprav barve sten najlažje in hitro spremenimo s pleskanjem, vplivajo na večino kupcev. Če ste stene prebarvali v močan odtenek vaše najljubše barve, boste s tem morda prestrašili kupca, ki ne more mimo tega, kakšen je trenutno videti vaš dom. Temno vijolične stene v dnevni sobi se morda res odlično podajo k vaši sedežni garnituri, vendar pa z vidika potencialnega kupca pomenijo slab znak za prodajo.

blue_sofas_with_cream_wall_matching_great_interior_decorations.jpg

Čeprav je vse, kar bi morali narediti, prepleskati stene, večina ljudi ne razmišlja tako. Ko vstopijo v stanovanje, si poskušajo predstavljati, kakšno bi bilo tam videti njihovo pohištvo in druga oprema, in če jim barva ne ustreza, se bodo najverjetneje obrnili in odšli. Zaradi tega je izredno pomembno, da so stene nevtralnih ali pastelnih tonov, na primer bele ali kremne barve.

Bele obrobe

Če si ne morete privoščiti pleskanja vseh sten, spremenite le barvo okvirjev oziroma obrobe sobe. Vsak prostor boste elegantno posvetlili in razvedrili, če s čisto belo barvo obkrožite območje okoli okenskih ali vratnih okvirjev in del stene neposredno pod stropom.

bela_obroba_3.JPG

Rdeča vrata

Verjemite ali ne, po prepričanjih številnih nepremičninskih agentov nič ne privlači kupcev bolj kot rdeča vhodna vrata. Čeprav gre za agresivno in markantno barvo, naj bi z rdečimi vrati in nevtralnimi zidovi v notranjosti najučinkoviteje privabili kupce, zato pograbite čopič in barvo v roke ter pričarajte vabljiva vhod v hišo.