Hamilton je v sobotnih kvalifikacijah na dirkališču Hockenheimring zaradi težav z zavorami pri okoli 250 km/h s steze zletel v desetem ovinku, pred vhodom na del proge, kjer je Mercedesova tribuna. S tem je končal na 15. mestu, Mednarodna avtomobilistična zveza pa je Britanca kaznovala s petimi mesti zaradi menjave menjalnika.

Že takoj po startu pa je dirko končal Brazilec Felipe Massa (Williams), ki je začel iz druge startne vrste, ob stiku z Dancem Kevinom Magnussenom (McLaren) pa se je prevrnil, nekaj metrov drsel po glavi, ustavil pa se je na vseh štirih gumah. Brazilec je iz bolida zlezel sam in preostanek dirke spremljal iz moštvene garaže.

"To je zame zelo poseben dan. Hvala vsem za podporo, rad bi se vam zahvalil. Čutil sem vzpodbudo in navdušenje. Vesel sem, da se je izšlo," so bile prve besede Rosberga, ki je slavil četrto zmago v letošnji sezoni in prvo na domačih tleh. Drugega mesta je bil vesel tudi Bottas, ki je zmagovalnem odru stal že tretjič zapored. Tokrat se je v zaključku dirke boril s Hamiltonom, ki pa ni našel poti mimo Finca.

"Srečen sem, da sem trikrat zapored na odru. Nico je bil prehiter, Hamiltona zadržati za seboj pa tudi ni bilo lahko. Vseskozi sem dobival informacije od mehanikov. Zahvalil bi se navijačem," je dejal Bottas, Hamilton, ki je na dirki pridobil 17. mest (poleg številnih prehitevanj je trčil tudi z Jensonom Buttnom in si poškodoval levo sprednje krilce) pa je povedal: "Zelo sem se zabaval. Hvala za podporo. Kolikor sem lahko, sem storil."

Rosberg se je na zmagovalnem odru spomnil tudi na rojake nogometaše, ki so pred tednom dni v Braziliji osvojili naslov svetovnega prvaka. Mercedesov voznik je želel uspeh počastiti z novo čelado, na kateri bi imel grafično podobo lovorike svetovnega prvaka, a se je vmešala Mednarodna nogometa zveza in mu to prepovedala. "Malce bomo proslavili zmago. Tudi v duhu nogometa. Avto je fantastičen, užitek je dirkati, tudi dirka na Madžarska bo dobra," je zaključil Rosberg.

V skupnem seštevku je Rosberg znova povečal razliko do najbližjega zasledovalca Hamiltona; loči ju 14 točk (190-176). Na tretjem mestu je Avstralec Daniel Ricciardo s 106 točkami, Španec Fernando Alonso na četrtem jih ima 97, Bottas na petem pa še šest manj.

Naslednja dirka bo že prihodnji konec tedna, gostila pa jo bo Budimpešta.