Če bo Apple res prevzel podjetje, ki ga je ustanovil raper Dr. Dre, bo to največji prevzem v zgodovini po tržni kapitalizaciji največjega ameriškega podjetja. Slednje je sicer v zadnjih 18 mesecih prevzelo že 24 manjših podjetij.

Do dogovora o prevzemu bi lahko prišlo že naslednji teden, je na podlagi neimenovanih virov, seznanjenih s transakcijo, poročal ameriški časnik New York Times.

Po navedbah časnika Financial Times naj bi Apple kupoval tako blagovno znamko slušalk in avdio opreme Dr. Dre kot tudi spletno storitev za sprotno predvajanje glasbe Beats Music, ki jo je podjetje Beats Electronics zagnalo pred kratkim.

Apple, ki v zadnjih letih beleži močno upočasnitev rasti prihodkov, bi lahko s tem okrepil svojo prisotnost na trgu spletnega predvajanja glasbe. Apple je sicer tudi sam lani na tem trgu ponudil storitev Itunes Radio.

Obenem bi Apple s tem prevzemom prišel do trenutno zelo priljubljene blagovne znamke avdio naprav. Sklad zasebnega kapitala Carlyle Group je lani v Beats Electronics vložil 500 milijonov dolarjev, s čimer je podjetje ovrednotil na milijardo dolarjev.