Hokejisti Olimpije so pričakovano osvojili tretji zaporedni naslov državnega prvaka. To je štirinajsta lovorika za igralce iz Tivolija v samostojni državi, skupno pa že dvaindvajseta zvezdica za ljubljanski hokej. Zadnji dve kroni imata mnogo manj leska kot številne prejšnje, saj ju je Olimpija osvojila brez resnega nasprotnika in še kot edino navidezno profesionalno slovensko moštvo. Spomnimo, da so zeleno-beli lani ubranili naslov v zgolj 24 urah v ekspresno končani seriji na dve zmagi proti Slaviji, tokrat pa praktično že po prvi tretjini uvodnega obračuna na Jesenicah, ko so povedli s 3:0. Včeraj je bilo v Tivoliju 6:3, skupna razlika v zadetkih pa tako znaša 11:4.

Potem ko si je Olimpija že v Podmežakli izborila neulovljivo prednost (5:1), si je na povratnem dvoboju lahko privoščila nekoliko bolj ležeren začetek, vendar njena skupna zmaga niti za sekundo ni bila vprašljiva. Zadnje dejanje letošnje klubske sezone so si ogledali tudi reprezentanti, ki so se v začetku tega tedna preselili v Tivoli, kjer se pripravljajo za bližajoče se svetovno prvenstvo divizije I v Južni Koreji. Nekateri med njimi so v svojih karierah že igrali napete finalne tekme med večnima tekmecema, zdaj pa je realnost povsem drugačna, saj Olimpija in Jesenice zaradi hude krize ne ponujajo več spektakularnega blišča. Nobenega dvoma ni več, da zvesto občinstvo (na Jesenicah je bilo 2000 gledalcev, v Ljubljani 1500) potrebuje in zahteva mnogo več. Slavje hokejistov Olimpije je bilo po pričakovanjih silno zadržano, saj igralci niso odvrgli niti čelad in palic, kar je običaj v vseh velikih finalih. »Priznam, da ni bilo velikega naboja, saj zelo pogrešamo Jesenice iz najboljših časov. Veselje bi bilo prav gotovo večje, če bi se pomerili z močnejšim tekmecem. Zdaj smo praktično igrali proti mladincem,« je bil odkrit kapetan prvakov Aleš Mušič.

Po koncu klubske sezone se bodo žarometi usmerili v reprezentanco, ki bo v Seulu od 20. do 26. aprila lovila vizum za vnovičen preboj med elito. Že danes se bodo izbrani vrsti pridružili tivolska olimpijca Aleš Mušič in Miha Verlič, s šestimi goli prvi strelec finala Ken Ograjenšek ter Žiga Pešut, Gregor Koblar in Damjan Dervarič. Legionar Klemen Pretnar zaradi poškodbe rame ne bo videl Seula. Že čez dva meseca bo zanimivo tudi izven ledenih ploskev, ko bo redno volilno skupščino izvedla hokejska zveza. Dosedanji predsednik Matjaž Rakovec se bo potegoval za nov štiriletni mandat, vendar ni nujno, da bo dobil večinsko podporo. Delegati bodo na skupščini odločali tudi o registraciji pred kratkim ustanovljenega društva z Jesenic, okoli katerega pa je ta trenutek še preveč neznank za resnejšo zgodbo.