Zmagovalec današnjega obračuna se bo v nadaljevanju turnirja pomeril s Kanadčanom Milosem Ranonicem, ki je gladko ugnal Španca Guillerma Garcio Lopeza.

Bedene, najvišje uvrščeni Slovenec na svetovni teniški lestvici ATP, je v drugem krogu s 6:7 (5), 7:5 in 6:3 premagal 27. nosilca Vaseka Pospisila, v prvem pa je bil boljši od Tajvanca Jimmyja Wanga z 1:6, 6:2 in 6:4.

Becker pa je bil le premočan tekmec. V prvem nizu je sicer dvoboj zmotil dež, po prekinitvi pa je do zmage prišel Becker. V drugem je Bedene bolje začel in vodil s 3:2, potem pa popustil, njegov tekmec je odvzel servis in povedel že s 5:3. A se Bedene, 119. igralec na svetu, še ni predal, vrnil se je pri izidu 5:5, ko je tudi sam odvzel servis Beckerju. Vseeno pa nato ni zmogel narediti popolnega preobrata in nemški igralec je po uri in pol slavil skupno zmago s 6:3, 7:5.

Becker je v drugem medsebojnem obračunu tako Bedentu zadal še drugi poraz, trenutno 93. igralec sveta je bil boljši tudi na letošnjem odprtem prvenstvu Avstralije.