Uradno sem bil sprejet v vodnik pred slabim mesecem dni v okviru prireditve Identita Golose v Milanu. Ob tej priložnosti sem v hotelu Palazzo Parigi z drugimi novimi člani pripravil večerjo za 180 gostov. Sam sem bil zadolžen za sladico. Še posebno mi je veliko pomenilo, da sem z mojstri enakovredno izmenjeval izkušnje na dvournem srečanju. Kako preprosti, odkriti, neposredni in topli ljudje so! Zanimivo je, da je bila ena izmed osrednjih tem debate vse večja prisotnost kuharjev prek raznih televizijskih oddaj v vsakdanjem življenju. Tudi zaradi tega se za kuharski poklic ogreva vse več mladih, naša dejavnost pa pridobiva veljavo.

Toda kresala so se mnenja o tem, ali se morda v vsem ne skrivajo tudi kakšne pasti. Starosta vrhunske italijanske in svetovne kulinarike, 82-letni mojster Marchesi, se je pridružil mojemu mnenju, da je sicer zadeva pozitivna, a žal nekoliko izkrivlja resnico. Kuharji so namreč predstavljeni kot individualisti. Uspeh v vrhunski kulinariki pa je zagotovljen le, če izhaja iz uspešnega sodelovanja celotne ekipe. Posameznik – kljub še tako zvenečemu imenu – v gostinstvu ne more delovati sam!