Upravljanje z nadzorno enoto

Tak sistem je kar zapleteno postaviti, saj morajo biti vse elektronske in mehanske naprave priključene na isti vir, zato ga najlažje vzpostavite med gradnjo ali prenovo stanovanja. V vsaki sobi določite najprimernejše mesto, kjer lahko inštalirate lokalno nadzorno enoto, na primer zaslon na dotik.

home_automation_system_for_ligthing_132057.jpg


Vse sobe oziroma lokalni nadzorniki so povezani v centralni nadzorni sistem, ki z enega vira kontrolira elektroniko v vseh sobah. Najbolje je, če to delo opravi strokovnjak, vse nadaljnje programiranje pa je enostavno in ga lahko opravite sami, tudi če niste računalniški poznavalec.

Povečajte varnost in znižajte stroške za elektriko

Multimedijski sistem pametne hiše mora biti sestavljen iz osrednje nadzorne enote, AV-priključka, ojačevalnikov, zvočnikov in zaslona. AV-priključek lahko deluje samostojno (večina jih namreč ima možnost povezave z internetom), ali v kombinaciji z računalnikom, kjer uporablja trdi disk za shranjevanje vsebin. Glede na vaše želje in potrebe si lahko sestavite tak sistem, ki vam bo kar najbolje ustrezal.

smart_home.jpg

Pametna hiša dvigne raven kvalitete in udobja bivanja, večja je varnost , v njej pa prihranimo tudi električno energijo. Kadar se odpravljate na dopust ali krajši odhod od doma, lahko zaprete plin in vodo, zmanjšate gretje ali hlajenje in vključite alarm z enim daljinskim upravljalnikom ali pa kar po mobilnem telefonu.