Spalnica naj pomirja

Nič naj ne bo razmetano. Odstranite vso navlako. Zelo težko je biti romantičen, če vas obkroža gora papirjev ali umazanih oblačil. Odločite se, da bo vajina spalnica prostor brez kakršnega koli nereda in mirno zavetje vajine ljubezni.

Iz spalnice odstranite tudi vse elektronske zaslone – tako računalniške kot tudi televizijske. Elektronske naprave v nobenem primeru ne spodbujajo romantike, poleg tega pa oddajajo elektromagnetne valove, ki neugodno vplivajo na spanje in celo zdravje. Spalnica naj bo mesto počitka, sproščanja in razvajanja.

bedroom_feng_shui_700_6.jpg

Vplivajte na energijo sobe

Umaknite tudi vse družinske slike. Res je, da z ljubeznijo istovetimo celotno družino, toda verjetno se boste težko ljubili v spalnici, polni podob otrok, bratov, sester, staršev in starih staršev. Namesto njih naj na zidovih visijo umetniške slike, ki vas pomirjajo in razveseljujejo – kakšna naravna veduta, morda pa celo diskreten akt.

Če se je vajina ljubezen po dolgih letih nekoliko ohladila, poskušajte spremeniti energijo sobe. Spremenite razpored pohištva. Premešajte ustaljene vzorce in tako simbolizirajte spremembo toka vajine romance. S partnerjem lahko denimo zamenjata stran postelje, na kateri po navadi spita.

Uporabljajte romantične eterične dišave. Posteljnino prekrijte z meglico vonja po sivki ali vrtnici. Toda pazite, da ne pretiravate. Dišavljenje ne sme biti nikoli očitno. 

feng_shui_bedroom_colors.jpg

Več idej za ureditev spalnici v skladu s starodavno kitajsko filozofijo feng šuj najdete tukaj.