Različni sistemi vgradnje

Gradnja hiše je velika investicija v prihodnost, zato mora biti skrbno in dobro načrtovana. Da se boste lahko sprostili in uživali znotraj lastnih štirih sten, morate biti pri načrtovanju pozorni na svoje potrebe po udobju in varnosti. K temu prav gotovo sodi tudi izbor in vgradnja rolet. Njihova neobčutljiva in odporna površina se idealno vklaplja z okni, sistemi pa so popolnoma prilagojeni različnim načinom vgradnje – naj bo to novogradnja ali pa prenova starejšega objekta.

rolete1.jpg

Za različne potrebe gradnje obstajajo različni tipi oziroma načini vgradnje. Zunanje kasete za rolete v želeni velikosti glede na debelino zidu ponujajo dovolj prostora za kasnejšo vgradnjo rolet in mehanizma za upravljanje z njimi – montaža je mogoča neposredno na oknu ali pa kot poseben del na fasadi. Druge rolete so namenjene posebej za novogradnjo in jih namestimo skupaj z okni ali vrati. Nekatere kasete je mogoče vgraditi tako na zunanjo kot na notranjo stran, večina pa jih je zaradi oblike in barve zelo diskretnih in nevpadljivih.

Odlična rešitev za toplotno in zvočno izolacijo

Rolete poleti pomagajo uravnavati toploto in svetlobo, s čimer zagotavljajo prijetno mikroklimo in prijeten občutek v prostoru. Pozimi imajo ravno obratno vlogo z istim namenom - preprečujejo vdor mraza v notranjost ali zgubo toplote. Rolete so torej odlična rešitev za popolno zatemnitev prostorov, zvočno in toplotno izolacijo ter tudi za zaščito pred vlomilci, saj je roletni plašč dodatno opremljen z varnostnimi vzmetmi proti nasilnemu dvigu.

rolete2.jpg

Poleg funkcionalnosti, ki vam jih ponujajo senčila, z njimi tudi izboljšate videz hiše, poslovnega objekta ali stanovanja. Izbirate lahko med različnimi oblikami, kombinacijami in barvni odtenki, kar vam omogoči oblikovanje videza objekta.