Kako v stanovanje elegantno vnesti žive barve?

Notranja oprema 62 kvadratnih metrov velikega stanovanja v nizozemskem mestu Haag je predvsem zasnovana na izbiri zanimivih tapet, ki zavzemajo osrednjo pozornost, in sicer tako, da so postavljene ob na prvi pogled povsem nevpadljivo pohištvo. Barvit vzorec tapet poživi klasično belo in črno pohištvo, stanovanje pa še vedno deluje elegantno, saj stanovalci z njim niso pretiravali, temveč so ga uskladili tudi s povsem belimi stenami.

 

haga_apartment_14.jpg

Kako ustvarjalno ločiti posamezne dele večjega prostora?

Stenski opaž je spretno uporabljen tudi za ločevanje prostorov tega ne preveč velikega domovanja, ki ima ločeno spalnico, dnevni prostor, kuhinjo z jedilnico in predsobo, vendar pa razen spalnice vsi prostori prehajajo eden v drugega. Medtem ko je večina sten povsem belih ali pa so prekrite z enim vzorcem tapet, so stanovalci na eno steno jedilnega kota postavili povsem drugačen vzorec, ki pa ni nič manj drzen od prvega. Tako so ta del na videz ločili, poleg tega pa še poskrbeli za občutek razgibanosti, saj je notranja oprema stanovanja postala malo manj predvidljiva.

haga_apartment_11.jpg

V ta namen so uporabili tudi talne obloge. Medtem ko večino stanovanja pokriva hrastov parket, so v predsobo, kuhinjo in jedilnico postavljene sicer tudi bolj praktične opečnate ploščice. Obe vrsti talnih oblog se zaradi mnogih skupnih lastnosti (ena je denimo naravnost) zelo nevsiljivo skladata, z opečnatimi tlemi pa se namenoma ujema tudi rustikalna stena kuhinje, opremljene v francoskem stilu.

haga_apartment_9.jpg

Več fotografij tega zanimivego opremljenega stanovanja si lahko ogledate tukaj