Prodajalci notranje opreme poročajo, da med trenutkom, ko se kupec odloči, da bo prenovila kuhinjo, pa do trenutka, ko to dejansko stori, po navadi mine kar okoli šest mesecev. Časa za premišljeno načrtovanje je torej več kot dovolj, mi pa vas bomo opozorili še na pet trendov, ki se jim je bolje izogniti.

Bleščeče površine

Ko se vam zdi, da ste našli opremo, ki jo želite kupiti, se najprej zaustavite in pomislite, ali je res to, kar ste si želeli že od vsega začetka. Pogosto namreč kupce nekaj zavede - denimo lepa bleščeča površina. Toda pomislite, ali je res dovolj kvalitetna, da se ne bo kmalu poškodovala, ter ali vas ne bo začel njen odblesk kmalu utrujati. Prav tako se je včasih bolje odločiti za cenejši material kot pa za slab ponaredek dražjega.

480x400_must_italia_modern_kitchen_design.jpg

Nepotrebni dodatki

Včasih vam proizvajalci želijo prodati sanje: denimo, da lahko tudi vi prirejate velike slavnostne večerje, ki jih vidite po televiziji. Nudijo vam cel kup pripomočkov, ki jih pravzaprav sploh ne potrebujete, ali pa za vas načrtujejo veliko preveč delovnega prostora. Nedavna inovacija, ki je povsem nepotrebna, je denimo dodatna vodovodna pipa nad štedilnikom, da vam loncev ni treba polniti pri koritu.

Preveliko poenostavljanje

Proizvajalci velikokrat pretiravajo s poenostavljanjem vašega življenja. Predlagajo kuhinjo v vsakem nadstropju hiše, da kateri koli član družine slučajno ne bi imel predolge poti do hladilnika, ali pa pult za zajtrkovanje poleg jedilnice. To so ideje, ki so morda koristne v gospodinjstvu, v katerem živi več generacij, sicer pa so povsem nepotrebne. Ljudje pravzaprav niti nismo tako leni, poleg tega pa lahko tolikšno razširjanje kuhinje zelo poveča tudi vaše stroške.

shiny_kitchen.jpg

Izjemna individualnost

Prav tako vas proizvajalci prepričujejo, da morate vedno izraziti  svojo osebnost. Toda v resnici vam lahko kuhinja, ki je preveč posebna in načičkana, hitro presede. Boste imeli takrat denar za ponovno prenovo? Svoji želji po izražanju se raje prepustite, ko kupujete jedilni pribor, slike ali zavese. Te boste zamenjali veliko lažje kot ploščice. Pri slednjih notranji oblikovalci najbolj priporočajo kar navadne bele, ki hitro ustvarijo prostor, ki je videti čist in prijeten.

Lepe stvari, ki niso uporabne

Moda, ki ni tudi uporabna, pač ne bo zdržala dolgo. Raje se zadržite, preden kupite nekaj, kar je neverjetno lepo, vendar pa ni kaj dosti več od tega. Kuhinjski lestenec bo res tema pogovorov vseh vaših obiskovalcev, vendar pa kuhinji enostavno ne bo dal svetlobe, ki jo potrebujete za delo, poleg tega pa ga je še zelo težko očistiti.