Strokovno žirijo so sestavljali ugledni oblikovalci in strokovnjaki s področja oblikovanja, ki so zmagovalca izbirali med prispelimi 4.515 prijavami iz 1.800 podjetij in 58 držav. S tem sta se Gorenjeva aparata uvrstila med najbolje oblikovane izdelke letošnjega leta. Oba aparata so oblikovali v podjetju Gorenje Design Studio. Nova generacija nagrajenih pralnih strojev je v fazi uvajanja na različna tržišča, kuhališče IQcook pa bo na trgu predvidoma do konca leta 2012.

Nagrada inovativnim oblikovalskim zamislim

Skupina Gorenje je sicer večkratni prejemnik nagrade red dot, ki sodi med najpomembnejše nagrade za oblikovanje na svetu. Prve so podelili že v 50-tih letih prejšnjega stoletja. Nagrajeni izdelki ne odražajo samo izjemnih oblikovalskih dosežkov, temveč tudi dokazujejo, da je oblikovanje del inovativnih produktnih rešitev. Na letošnjem natečaju je samo v kategoriji izdelkov, v kateri sta nagrajena tudi aparata blagovne znamke Gorenje, sodelovalo rekordnih 4.515 prijav.

rdda_win12_cmyk.jpg

Pralni stroj SensoCARE in kuhališče IQcook v družbi najbolje oblikovanih izdelkov

Pralni stroj SensoCARE in kuhališče IQcook sta rezultat Gorenjevega lastnega razvoja in oblikovanja. Aparati iz nove generacije pralnih in sušilnih strojev so bili koncipirani na podlagi odzivov s trga na preteklo generacijo, raziskav in testiranj končnih uporabnikov, ključnih trgov in pozicije Gorenja na trgu bele tehnike. Oblikovalci so veliko pozornosti posvetili odlični uporabniški izkušnji in enostavnosti uporabe, pri tem pa iskali estetsko dovršenost, ki na eni strani izraža tehnične kompetence in kakovost produkta, na drugi strani pa skozi udobje uporabe govori unikaten, prepoznaven likovni jezik.

Čelna plošča pralnega stroja je vizualno grajena tako, da uporabniku lajša izbiro, hkrati pa ne omejuje osebnih prilagoditev in nastavitev stroja. Oblikovanja so se v Gorenju lotili predvsem iz uporabniškega vidika, kjer so s poudarjenimi elementi upravljalnega vmesnika, ergonomsko pozicioniranimi ročaji in hitrimi navodili izboljšali uporabnikovo rokovanje z aparatom. Z obliko perforacije bobna in reber, ki asociira na tradicionalen način pranja, pa so dodali emocionalni pridih tudi v samo jedro aparata.

w_d_ambient_side_by_side_front_w2.jpg

Gorenjevi najnovejši pralni stroji med najbolj dovršenimi na trgu

Pralni stroj SensoCARE je del nove generacije pralnih in sušilnih strojev, ki je bila premierno predstavljena lani na mednarodnem sejmu IFA v Berlinu, trenutno pa je v fazi uvajanja na različna tržišča. Zahvaljujoč pametni tehnologiji SensorIQ, ki samodejno optimizira procese pranja in sušenja, sodijo aparati med najbolj dovršene in učinkovite na trgu. Tako se najboljši modeli ponašajo z uvrstitvijo v energijski razred A+++(-20%), kar pomeni da porabijo 20 odstotkov manj električne energije v primerjavi z energijskim razredom A+++.

Revolucija kuhanja s kuhališčem IQcook

Na berlinskem sejmu IFA je Gorenje prvič širši in strokovni javnosti predstavilo tudi revolucionarno indukcijsko kuhališče IQcook, ki spreminja način kuhanja, saj na podlagi inteligentne senzorske tehnologije omogoča povsem varno in nadzorovano kuhanje. Poleg tega nova tehnologija z optimizacijo temperature kuhanja zagotavlja tudi do 40 odstotkov prihranka električne energije v primerjavi z običajnimi indukcijskimi kuhališči, ki že v osnovi veljajo za najvarčnejša.

2_hob_iqcook_revolutionary_sensor_technology.jpg

Kuhališče je v sodelovanju z Gorenjevo ekipo razvojnikov oblikoval Matevž Popič. Pri oblikovanju sistema kuhanja IQcook so bili pozorni na detajle, ki ključno vplivajo na enostavno uporabo senzorske tehnologije in končno estetiko. Z izbiro materialov in tehnologijo pritrjevanja so zagotovili, da lahko senzorje uporabljamo na različnih vrstah pokrovk. Revolucionarno senzorsko kuhališče IQcook bo na trgu predvidoma do konca leta 2012.

Skupina Gorenje prejela že 19 nagrad red dot

Skupina Gorenje je v zadnjih sedmih letih prejela že 19 nagrad red dot za gospodinjske aparate pod blagovnimi znamkami Gorenje, Asko in Atag. Letos je poleg nagrad za pralni stroj in kuhališče blagovne znamke Gorenje prejela še nagradi za kuhinjski napi blagovne znamke Atag.