Jelovica je projekt novega lesenega vrtca v Preddvoru izjemno premišljeno in vrhunsko izvedla v vseh fazah z namenom doseganja zahtevane zrakotesnosti Ekosklada za pasivne stavbe, ki je manj kot 0,6. (n50 < 0.6 h-1 ). Prav zrakotesnost vrtca je bil eden pomembnejših zahtev investitorja, ki nov vrtec delno financira s pomočjo sredstev Ekosklada.

vrtec_v_preddvoru_postavlja_jelovica_hise_2_1.jpg

Izjemen rezultat 0,2

Test zrakotesnosti je na lesenem montažnem vrtcu, ki ga je izdelala Jelovica, opravilo neodvisno avstrijsko podjetje, ki ga je predlagal Ekosklad. Cilj testiranja je bil rezultat manj kot 0,6. Že takoj ob prvem testiranju je bil dosežen izjemen rezultat, in sicer 0,2 (n50 < 0.2 h-1 ). Tudi ob izvedbi uradnega merjenja zrakotesnosti v prisotnosti predstavnika Ekosklada je bil rezultat enak. Nad rezultatom testiranja zrakotesnosti je bil kot investitor navdušen tudi župan Občine Preddvor.

Kakovostna izdelava in montaža

Strokovnjaki Jelovice so optimizirali celoten objekt že v prvih fazah načrtovanja, od projektiranja do natančne izdelave v proizvodnji, ki je omogočila natančno montažo vrtca na lokaciji. Običajno se večje izgube zrakotesnosti pričakujejo pri slabi kvaliteti stavbnega pohištva in njegovi vgradnji ter slabo izvedenih prebojih zunanjega ovoja stavbe (na primer inštalacije za upravljanje zunanjih žaluzij), zato so temu v Jelovici namenili posebno pozornost že v sami izdelavi vrtca v Preddvoru, ki obsega 1.500 kvadratnih metrov površine.

vrtec_v_preddvoru_postavlja_jelovica_hise_1.jpg

Dosežen je bil res izjemen rezultat zrakotesnosti na velikih objektih v Sloveniji. Vsekakor je dosežek ponoven dokaz o kvaliteti izdelkov podjetja Jelovica, ki z natančnostjo izdelave lesenih montažnih hiš in velikih objektov lahko zagotavlja izjemo zrakotesnost različno velikih objektov doma in v tujini.

Več informacij pa si preberite na www.jelovica.si.