Predvidevam, da to niso primarni bivalni prostori, da so torej v uporabi le občasno. To pravim zato, ker je glede na obstoječe napeljave in kolenčni zid na drugi strani bolj malo prostora za kuhinjski blok. Kuhinja torej obsega samo najnujnejše – hladilnik, štedilnik, korito in pomivalni stroj, nekaj delovnega pulta in gornje elemente. V nasprotju z vašim prvotnim načrtom, ki ste ga poslali, predlagam štedilnik v diagonali, tako bo več uporabnega delovnega pulta.
Jedilna miza je umaknjena v zunanji kot, ob vznožju zidu pa predlagam še dve nižji stekleni omarici, ki bosta uporabni za steklenino in hrambo pribora.

Dnevni prostor je od jedilnice ločen z manjšo mizico in namizno lučko, kota pa bi izrabila oba za večjo sedežno garnituro. Predlagam umestitev kamina, ki pa naj bo tudi v obliki črke L, s podaljškom v nadaljevanju daljše stene. S tem se bo ustvarilo ravnotežje v razmerju do velike sedežne garniture. Ostane vam le še ena stena. Tja umestite nižji element s TV-ekranom, na strop pa reflektorske ali vgradne svetilke.

Darja Hughes, univ. dipl. design.

www.design-huhges.si