Pohištvo

Dnevno sobo, opremljeno v nevtralnih barvah, popestrite s klubsko mizico v živi barvi. Rožnata barva ni samo za otroške sobe. V kombinaciji s sivo barvo namreč dobi povsem odrasel videz. Dolgočasen videz kuhinje popestrite z gospodinjskimi pripomočki, posodo in servisom v živih barvah. Zakaj bi imeli zaprtega v omarah? Razstavite ga na kuhinjskem pultu ali na policah. Ali pa enostavno odvijte vratca omarice ali pa omarico nadomestote z odprtimi policami.

kuhinja1.jpg

Dekoracija

V dnevno sobo boste nekaj tako zelo potrebne barve na dokaj poceni način vnesli z barvitimi okrasnimi blazinami ali odejami. Spalnico v nevtralnih tonih popestrite z nakupom barvite posteljnine ali pregrinjala. Vanjo lahko postavite tudi stol v živi barvi. Če se bojite, da bo spalnica preveč barvita, izberite tkanino v barvi, ki jo v spalnici že imate. Jedilnico poživite z nakupom barvitega prta, prtičkov, obročkov za prtičke, solnice, poprnice in drugih okrasnih in uporabnih predmetov. Prostor boste veliko bolj barvit naredili tudi, če boste na steno obesili barvito sliko ali pa na polico, komodo ali mizo postavili  barvito umetnino ali vazo s pisanimi cvetlicami.

sliki2.jpg

Preproge in zavese

Z živopisano preprogo boste prostor poživili v hipu in brez velikega truda, pa še toplo vam bo pod nogami. Tudi zavese ali polkna so odličen "pripomoček" za vnos barve v prostor.

Pri vnašanju barve v prostor pa le pazite na proporce. Eno je v prostor vnesti nekaj barv, drugo pa, če z njimi pretiravate. Popolna prevlada barve vam bo namreč nenehno bila v oči in vam onemogočila tako potrebno sprostitev.

Ideje za barvne poudarke v interjerju najdete v naši fotogaleriji.