Skupno je to za Anaheim sedma zmaga v zadnjih osmih nastopih. Za gostitelje so zadeli še Cam Fowler, Dustin Penner in Andrew Cogliano. Pri gostih, ki so vse tri tekme na gostovanju v Kaliforniji, dan prej tudi pri kraljih Anžeta Kopitarja, izgubili, pa je oba gola prispeval Mihail Grigorenko.

Dobre predstave nizajo tudi hokejisti Colorado Avalanche, vodilna ekipa centralne skupine na zahodu. Tokrat so v domači dvorani v Denverju s 4:2 premagali Calgary Flames. Vratar Jean-Sebastien Giguere tokrat sicer ni zaklenil vrat, a je bil dovolj dober za novo zmago Colorada. Tokrat je zaustavil 30 strelov, z golom in podajo pa se je izkazal še Ryan O'Reilly.

Med strelce so se vpisali še Paul Stastny, John Mitchell in Matt Duchene in pomagali Coloradu izenačiti dosežek Quebec Nordiques iz sezone 1995 za najboljših uvodnih 15 tekem v novi sezoni v klubski zgodovini. Hokejisti Colorada, ki so dosegli 13 zmag in dva poraza, so lani potrebovali kar 29 tekem, da so zbrali 26 točk, kolikor jih imajo zdaj.

Prav Giguere je eden od razlogov za preporod ekipe. Šestintridesetletni izkušeni vratar je to sezono nanizal pet zmag zapored, od tega je dvakrat ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. "Vsakič ti ne uspe zakleniti vrat, a pomembno je, da dosegamo zmage," je bil zadovoljen Giguere.

Pri gostih, ki so izgubili še sedmo od zadnjih devetih tekem, je oba gola dosegel Mike Cammalleri, Mikael Backlund pa je dodal dve podaji. Vratar Karri Ramo je zbral 23 obramb.

Toronto Maple Leafs so šele po kazenskih strelih z 2:1 ugnali New Jersey Devils; strelec odločilnega zadetka je bil James van Riemsdyk. Na tekmi med Winnipeg Jets in Nashville Predators ni bilo dvoma o zmagovalcu, saj s gostitelji v domači Manitobi zmagali s 5:0. Vratar Ondrej Pavelec, ki je zadnji dve tekmi odsedel na klopi, saj je trener v vrata poslal Ala Montoyo, se je vrnil na najboljši možen način. Tokrat je zbral 41 obramb in pomagal domači ekipi do visoke zmage. Še enajstič v karieri NHL je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno; prvič po marcu 2012.