Celjsko-zagrebški dvoboji so v zadnjih letih sila redki in so precej izgubili na šarmu, še vedno prestižni dvoboj nekdanjih velikanov evropskega rokometa pa se je v hrvaški prestolnici končal z zmago gostiteljev. Celjani bodo naslednjo tekmo igrali v soboto, 28. septembra, ko bodo v domačem Zlatorogu gostili tekmece iz ruskega Sankt Peterburga.

Slovenski podprvaki, ki so v generalki za prvi evropski dvoboj v tej sezoni izgubili v Velenju, so porazno odprli tekmo v zagrebški Areni, že po pičlih uvodnih štirih minutah so si - pri tem so imeli igralca manj na igrišču - priigrali zaostanek treh golov (1:4).

Izbranci celjskega trenerja Vladana Matića so delovali izgubljeno, v nadaljevanju pa so vendarle zaigrali nekoliko bolje in vzpostavili ravnotežje na igrišču. Z globoko obrambo 5-1 so zaustavili zagrebške napade in v deveti minuti znižali na 4:5, v začetku 16. minute pa je madžarski reprezentant Mate Lekai tekmo postavil v začetno izhodišče (6:6).

A Celjani so po plodnem obdobju padli v kreativno luknjo in v 20. minuti znova zaostali za tri gole (6:9). Do konca polčasa so se resda približali na 9:10, v končnici prvega dela pa naredili številne osnovnošolske rokometne napake in na velik odmor odšli z zaostankom treh zadetkov (10:13).

Matićevi izbranci so vse možnosti za ugoden izid zapravili v začetku drugega polčasa. Uvod so odigrali naravnost porazno in po šestih minutah nadaljevanja zaostali za šest golov (12:18). Do konca tekme so bili nekoliko bolj konkurenčni gostiteljem, v nobenem obdobju pa niso ogrozili njihove zmage.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Gašper Marguč in Nemanja Zelenović, oba sta dosegla po pet golov.