Podjetje Tesla Motors je nastalo leta 2003. Leta 2004 se jim je pridružil vizionar Elon Musk, ki si je ime in bogastvo ustvaril s popularnim načinom plačevanja PayPal. Ta se je močno posvetil predvsem Tesla Roadsterju, s katerim je podjetje zasijalo na avtomobilskem prizorišču. Model je bil namreč prvi športni avtomobil (ki si to oznako dejansko zasluži), ki ga je v celoti poganjal električni pogon.

Njihov zadnji Model S pa je kot kažejo podatki, prav tako uspešnica. Predvsem med jet set kupci ameriške Kalifornije. Tesla so v prvi polovici letošnjega leta prodali 4.714 omenjenih modelov. Prehitel jih je le Mercedes serije E s 6.582 prodanimi in BMW 5 s 6.077 prodanimi modeli.

Po podatkih Kalifornijskega avtomobilističnega združenja predstavlja Kalifornija kar 50 odstotkov prodaje podjetja Tesla. Bogate in slavne je že pred leti očarala toyota Prius, eko simpatija pa vztraja tudi s Tesla Motors. Cena Modela S se sicer začne pri 47.000 evrih.

Na voljo je s tremi vrstami baterij. Najzmogljivejša P85 omogoča 426 prevoženih kilometrov na eno polnjenje. 100 kilometrov na uro pa avtomobil doseže v zavidljivih 4,2 sekunde.