Najboljši slovenski atlet Primož Kozmus je v Dubnico odpotoval izjemno motiviran. Izkazalo pa se je, da ni nastopil, saj se je na dan tekme zjutraj poškodoval, potem ko je delal vaje z utežmi in si je nategnil hrbtno mišico. »Vseeno sem poskušal tekmovati. Na ogrevanju pa sem videl, da enostavno ne bo šlo. Kladivo bi lahko vrgel le okrog 70 metrov, kar ne bi imelo nobenega smisla. Poškodba ni resnejše narave. Najprej potrebujem nekaj dni počitka, potem bom ves čas aktiven. Treba se bo osredotočiti na novo sezono,« je iz Dubnice sporočil Primož Kozmus, ki je bil navdušen nad predstavama najboljših dveh metalcev. Svetovni prvak Poljak Pawel Fajdek je postavil nov osebni rekord (82,27 m), kar pa ni zadostovalo za zmago. V zadnjem metu ga je namreč z dosežkom 82,40 prehitel svetovni podprvak ter olimpijski prvak Madžar Krisztian Pars.

V Dubnici sta nastopila še dva Slovenca, in sicer brat in sestra Špiler. Barbara je bila v metu kladiva sedma (67,97 m), medtem ko je zmagala Poljakinja Anita Wlodarzcyk (78,20 m): Marko je bil v suvanju krogle sedmi (17,67 m).

V teku na 100 metrov se je opekel Jamajčan Nesta Carter, bronasti s SP v najkrajšem sprintu v Moskvi. Z odličnim časom 9,90, a premočnim vetrom (+2,5 m/s) ga je premagal Mike Rodgers, član srebrne ameriške štafete s SP.