Ekipni kronometer, dolg sicer le 25 kilometrov, po ravnini in z enajstimi ovinki, je do potankosti razkril moč ekipe, uigranost in tudi številnost. V dresu Orice, ki se je zaradi barvne kombinacije dresov na dirki Po Sloveniji zelo prikupila slovenskim ljubiteljem, sta k uspehu znova ogromno prispevala »Ljubljančan« Svein Tuft, »Novomeščan« Brett Lancaster in veteran O'Grady. Da ne omenimo tehnologije, saj je Tour največji promocijski sejem izpopolnjene tehnologije na svetu, na kronometru s poudarkom na aerodinamiki.

Posamezniki v boju z ekipami nimajo nikakršne možnosti. V rumeno oblečeni Jan Bakelands je s fanti RadioShacka, a brez Cancellare, ki raje vozi po Avstriji (Jure Golčer je 12. po treh dneh), čeprav trije (Schleck, Zubeldia, Kloden) upajo na visoko skupno razvrstitev, izgubil kar 29 sekund. Kristijan Koren in Peter Sagan, ki sta bila večino časa na čelu Cannondale, sta svoje privlekla 34 sekund za Avstralci. »S Petrom sva bila edina, ki sva na čelu lahko rezala veter ob hitrosti blizu 60 kilometrov na uro. Mislim, da je Korzika že pokazala svoje pri utrujenosti kolesarjev,« je prepričan Kristijan Koren. Kočija Astane je prav tako imela le dva močna konja, Janija Brajkoviča in Jakoba Fuglsanga (zaostanek 56 sekund, 16. čas), tako da Danec in Belokranjec na 52. in 54. mestu v skupnem seštevku za Avstralcem zaostajata 56 sekund. »Sam sem se počutil odlično. Tudi pri vožnji v veter ni bilo tako težko, vendar nismo imeli popolne ekipe, ki bi vseskozi zmogla najvišje hitrosti. Med kronometrom sem videl, kako težko je bilo mojim kolegom. Kako težak delovni dan so imeli. Ko bomo prišli v Pireneje, sem pripravljen, da se jim bom oddolžil za trud,« je bil kljub izgubljenemu času po četrti etapi uvideven Belokranjec Jani Brajkovič, očitno vse samozavestnejši v pričakovanju prvih težjih gorskih etap. Mislil je na sobotno etapo v Pirenejih, a že danes do Marseilla (229 kilometra) ne bo veliko pravih ravnic, nalašč za Korenovega Petra Sagana, najbolj lačnega zmag.

Na paradi v Nici je dolgo kazalo, da bodo smetano dneva polizali kolesarji Omega Pharma, ekipni svetovni prvaki s posamičnim svetovnim prvakom Tonyjem Martinom in (bolnim) sprinterjem Markom Cavendishem. »Nismo izgubili samo zmage, pač pa tudi rumeno majico Kwiatkowskega. Meni je manjkal predvsem spanec, sicer bi tudi sam lahko malo več dodal,« je potožil Tony Martin, v prvi etapi ob padcu »olupljen« po vsem hrbtu. Dvoboj med Skyjem (Froome) in Saxo Bank (Contador), ki je pomemben predvsem zaradi psihološke in taktične prednosti nosilcev ekipe, so dobili Britanci za šest sekund. Kako pomemben je bil kronometer, je pokazal eden od »nebeških« Gerraint Thomas, ki vztraja s hudo poškodovano medenico.