"Opazna so določena pozitivna gibanja, še vedno pa bo treba storiti več pri zbiranju dohodkov, neodvisnosti davčne uprave in reformah trga proizvodov in storitev," je v intervjuju za grško javno televizijo NET povedala Lagardova.

V naslednjih pogovorih med grško vlado in njenimi mednarodnimi upniki bo med pomembnejšimi temami tudi odpuščanje javnih uslužbencev. Določiti bo treba, katere javne uslužbence odpustiti in kako to storiti, saj zaradi varčevalnih ukrepov tisočim grozi takojšna odpoved, poroča dpa.

Po podatkih časnika Kathimerini ostaja grška vlada zavezana dogovoru o odpustitvi 4000 uslužbencev do konca leta. Za odločitev, katere javne uslužbence odpustiti, pa bo trojko predstavnikov Evropske komisije, Evropske centralne banke in IMF zaprosila za več časa, dodaja dpa.

Iz grškega finančnega ministrstva so sporočili, da se tokratni pregled s strani trojke, ki se je začel danes in bo trajal do sredine junija, navezuje na odobritev dodatne tranše finančne pomoči v višini 3,3 milijarde evrov.