Lastnik je za protestno dejanje izbral današnji datum, ker sovpada z začetkom mednarodnega avtomobilskega sejma v domačem mestu Qingdao. Prestižno vozilo so uničili danes zjutraj pred razstaviščem. V mestu so bili številni kitajski novinarji, ki so poskrbeli, da se je vest o svojevrstnem protestu razširila daleč naokoli.

Lastnik trdi, da so mu pri kitajskem Maseratiju in zavarovalnici s prevarami in drugimi oblikami nepravilnosti kršili potrošniške pravice. Ustvaril je tudi poseben weibo račun (kitajska različica twitterja), prek katerega objavlja fotografije in besedila v zvezi z obupanim dejanjem.

Spor se je pričel leta 2011, ko se je z avtomobilsko hišo sprl zaradi stroškov popravila in kakovosti nekaterih nadomestnih delov. Pokvarjen del naj bi mu zamenjali z rabljenim, kar je lastnika razburilo, zavarovalnica pa je stopila na stran avtomobilske hiše. Maserati se na protest še ni odzval, potrošniške pravice pa so trenutno zelo vroča tema na Kitajskem, kjer so potrošniki nezadovoljni z »aroganco zahodnih podjetij«, ki svoje izdelke na Kitajskem pripravljajo z rabljenimi in ne z novimi deli. Pred časom je bil podobnih kritik deleže Apple glede popravil starejših različic iPhonov.