Morski psi so si prvič v klubski zgodovini priigrali napredovanje s 4:0. Za gostitelje sta zadela še Brent Burns v prvi tretjini in dvakrat Joe Pavelski, vključno z zadetkom za podaljšano igro. Zdaj bodo imeli hokejisti San Joseja kar nekaj premora in časa za oddih, preden bodo dobili nasprotnika v polfinalu zahodne konference.

»Zmaga na takšen način te zanesljivo ponese in navda z zelo dobrimi občutki, zdaj nam bo prav gotovo koristilo nekaj tekmovalnega premora do začetka naslednjega kroga,« je bil navdušen Pavelski. Za Vancouver so zadeli Mason Raymond, Alex Burrows in Alexander Edler, vratar Cory Schneider je ubranil nekaj izjemnih poskusov tekmecev, vendar je v podaljšku kloni proti Marleauju, ki je zadel za napredovanje.

Moštvo New York Islanders je spet presenetilo Pittsburgh s 6:4 in serijo izenačilo na 2:2. Pingvini so na začetku zadnje tretjine povedli s 4:3, a to ni bilo dovolj za zmago. Ottawa in in Chicago v svojih serijah vodita s 3:1.

Na zahodu so hokejisti Chicago Blackhawks na četrti tekmi četrtfinala v gosteh s 3:0 ugnali ekipo Minnesota Wild in v zmagah povedli s 3:1. V vzhodni konferenci prav tako s 3:1 vodijo hokejisti Ottawa Senators, ki so danes po podaljšku s 3:2 ugnali Montreal Canadiens. Medtem pa so New York Islanders na četrti tekmi s 6:4 premagali Pittsburgh Penguins in konferenčni četrtfinale izenačili na 2:2 v zmagah; moštva igrajo na štiri zmage.