»Slabo, slabo. Napad ostaja naša rakava rana. Enostavno ne vem več, kaj naj še storim, da bomo fantastično igro v obrambi kronali z odličnim napadom. Ko nasprotniki zaprejo našega edinega šuterja Boruta Mačkovška, delujemo kot izgubljeni,« je bil kljub zmagi proti Constanti z igro svojih fantov v napadu razočaran domači trener Vladan Matić. Pivovarji so se Romunom maščevali za polom na prvi tekmi (17:22), v zadnjem napadu pa zapravili priložnost, da bi z zadetkom postali boljši v seštevku obeh tekem. »Tekma je bila težka in nič kaj lepa za oko, kar ob ostrih in agresivnih obrambah ter majhnem številu zadetkov ni nič čudnega. Ko je Constanta v drugem polčasu pritisnila, smo kljub nekaterim napakam končno le odigrali zelo zrelo,« je ocenil trener Matić.

Čeprav brez poškodovanih Dejana Perića, Roka Žurana in Gregorja Potočnika ter z rekonvalescentoma Žigo Mlakarjem in Vidom Potekom, so pivovarji hitro dokazali, da je bila lanska blamaža v mestu Buzau pod Karpati le slab dan. Že po dobrih dvajsetih minutah so vodili z 8:2 in 9:3, Constanta je prvi zadetek dosegla šele v osmi minuti, skupaj pa so gostje v tridesetih minutah dosegli le enega več kot Celjani na prvi tekmi v Romuniji, ko je bilo ob polčasu 10:5. V zelo grobi gostujoči obrambi je s svojim »mesarjenjem« izstopal kar 208 centimetrov visoki Španec Alberto van Sancho, a sta beloruska sodnika preveč tolerirala (pre)ostro igro. Za največjo prednost pred odhodom na odmor je poskrbel mladi krožni napadalec Igor Žabič, ki je dosegel svoj premierni zadetek v ligi prvakov za vodstvo z 11:4.

Tudi trije zaporedni goli na začetku drugega polčasa in vodstvo s 17:9 v 41. minuti niso sprostili igre slovenskih podprvakov v napadu. Romuni (v svojih vrstah imajo kar sedem tujcev – tri Srbe, dva Španca ter po enega Makedonca in Črnogorca) so to spretno izkoriščali in v 50. minuti se je Constanta po zadetku Srba Predraga Vujadinovića približala le na minus štiri (15:19). Pol minute pred koncem so imeli Celjani pri vodstvu s 24:19 in igralcem več priložnost, da bi z zadetkom postali boljši v seštevku obeh tekem s Constanto. Toda pri poskusu cepelina v zadnjih sekundah so storili prestop in Romuni so na medsebojnih tekmah boljši zaradi večjega števila doseženih zadetkov v gosteh. A verjetno jim to za napredovanje med najboljših šestnajst v Evropi ne bo koristilo.

Čeprav njegovo koleno, zaradi katerega je moral izpustiti tudi letošnje SP v Španiji, še ni povsem v redu, je vratar Matevž Skok zbral kar 18 obramb s skoraj 50-odstotno uspešnostjo ustavljenih strelov. »Moje obrambe so v veliki meri tudi plod dobre igre soigralcev v obrambi. Veliko laže je braniti, ko obramba zaupa meni in jaz njej. Ker v napadu na postavljeno obrambo ne blestimo, lahko tekme dobivamo predvsem z igro v obrambi. Tudi tokrat je bila obramba ključ do uspeha,« je dejal Skok. Gostujoči trener Zvonko Šundovski se zaveda, da lahko njegovo ekipo le čudež pripelje v osmino finala. »Ker se igralci niso držali dogovorov, smo tekmo katastrofalno začeli in prav tako slabo tudi nadaljevali. Celjani so imeli odličnega vratarja in ko so si ustvarili občutno prednost, so jo znali spretno zadržati. Osmina finala? Prej čudež kot realnost, a upanje ostaja,« priznava Zvonko Šundovski. Za čudež bi morala Constanta v sredo doma premagati Kiel in upati na poraz Celjanov proti Sävehofu, kajti potem bi imeli vsi trije klubi po šest točk, Romuni pa bi napredovali v osmino finala lige prvakov, saj imajo tako s Slovenci kot s Švedi (poraz v gosteh z 31:35 in zmaga na domačem igrišču z 28:23) boljši izkupiček na medsebojnih tekmah.

Skupina B, 3. krog: Celje Pivovarna Laško – Constanta 24:19 (11:6), Atletico Madrid – Sävehof 32:25 (14:11), Kiel – Veszprem 32:21 (17:13), vrstni red: Veszprem 16, Kiel 14, Atletico 10, Celje PL 6, Constanta in Sävehof po 4.