Ker je bil to prvi skupni nastop bratov Prevc v svetovnem pokalu, sta bila v središču medijske pozornosti. Starejši Peter je obdržal sloves najboljšega v družini s petimi otroki iz Dolenje vasi v Selški dolini, v kateri so za ta šport navduševali drug drugega, potem ko je Petra spodbudil oče. »Končno raven skakanja po mojih željah, saj sem prišel blizu najboljšim na skakalnici po mojem okusu. Na tekmi želim nadaljevati tam, kjer sem končal v kvalifikacijah. Sanjsko bi bilo, če bi po tekmi dejal, da nimam več rezerv, ker bi to pomenilo dva popolna skoka, ki sta garancija za uvrstitev na mesta, na katerih še nisem bil,« je bil jedrnat Peter Prevc, ki je bratu Cenetu kljub izpadu čestital za pogumen nastop, ker je bil v skladu s sposobnostmi.

Medtem ko se Robert Kranjec trudi za to, da bi na turneji skočil čim dlje, se njegova žena Špela doma ukvarja z urejanjem dokumentacije, da bi dobila odškodnino za tablični računalnik, ki so ga svetovnemu prvaku v poletih ukradli iz hotelske sobe v Garmisch-Partenkirchnu. »Trije solidni skoki v isto območje okoli 120 metrov. Ni bilo super, da bi vriskal, niti slabo, da bi me bolela glava od razmišljanja, zato grem mirno v tekmo na lepo pripravljeni skakalnici. Tudi vremenska napoved z dežjem me ne moti, veliko hujši bi bil sneg, ker bi se lepil v zaletno smučino,« je vtise strnil Robert Kranjec.

Najbolj nasmejan je bil Matjaž Pungertar, ki je v kvalifikacijah (116 metrov) dosegel enega najboljših skokov na turneji. V obeh serijah za trening je imel težave v počepu, zato je v pripravi na kvalifikacijski skok temeljito raztegnil svoje mišice. »V dvoboju z Avstrijcem Kraftom, ki je letos zmagoval v celinskem pokalu, se ne morem zanašati na takšno srečo, kot sem jo imel v Garmischu s padcem Hlave. Vsak je premagljiv,« je razmišlja Matjaž Pungertar. Cene Prevc je prijetno presenetil s skokoma za trening (113 m – 46. izid, 121 m – 6.), na tekmi pa pristal pri 110,5 metra. »Razlika je nastala, ker sem že na treningu skakal s tekmovalnim dresom. Bil sem živčen, zaradi izpada pa se ne bom sekiral,« je povedal najstnik otroškega obraza Cene Prevc.

Turneja se je ob prehodu v Avstrijo razplamtela v pravo psihološko vojno, ki jo je prva skakalna sila zadnjih let sprožila proti Norvežanom, ker je Anders Jacobsen vodilni po polovici tekmovanja v skupnem seštevku. Avstrijci menijo, da so Norvežani v prednosti zaradi modela čevlja s podaljšanim jezikom, ki pa ga ob Jacobsenu uporablja le še Tom Hilde. Norvežani so jih izzivali tako, da so poskrbeli za medijsko odmeven dogodek pred 40 novinarji. Za okrepitev imunskega sistema so v kopalkah, z zimskimi čevlji na nogah, masko na ustih, kapo na glavi in v rokavicah preživeli tri minute v posebnih hladilni komori pri minus 110 stopinjah Celzija. Takoj se je pojavila pripomba, da so s tem zamrznili dobro formo, potem ko so naredili korak pred konkurenco s posebnim čevljem, ki poveča stabilnost smuči v letenju po traku. Avstrijci so zadoščenje dočakali v včerajšnjih kvalifikacijah, v katerih je pred 5000 gledalci zmagal Gregor Schlierenzauer pred Jacobsenom. Tako je unovčil prednost poznavanja Bergisla, na katerem se počuti kot v dnevni sobi, saj je doma le streljaj od skakalnice.

Jacobsen se je po tistem, ko je že končal kariero, vrnil po letu dni premora. Vmes je nastopil v plesnem spektaklu, za katerega pravi, da je z njim postal še boljši skakalec. »Glede na to, kako sem skakal v Engelbergu, sem z zmagama presenetil celo samega sebe. Uživam v vsakem trenutku. To je tisto, za kar sem treniral. Skrivnost je v dobrem treningu v Obersdorfu v dneh pred božičem, nato sem preživel lepe dni v krogu družine in vzdrževal telesno pripravljenost. Čevlji so moja skrivnost, ki je zelo pomembna za mojo tehniko odskoka. Čevelj je s podaljšanim jezikom bolj stabilen, kar mi pomaga pri letenju,« je povedal Anders Jacobsen, ki je leta 2007, ko je osvojil turnejo, že zmagal v Innsbrucku, zato se zaveda, da mora biti zmagovalec v zelo dobro formi, ker je skakalnica tehnično zelo zahtevna. Medijska pozornost, ko se prebija skozi grozd mikrofonov, ga ne moti, saj jo je vajen izpred šestih let.