Povsem drugačno formo kaže udarni napad Olimpije Muršak-McBride-D'Alvise, ki je že nekaj tekem gonilna sila moštva. McBride je že pred prihodom v Olimpijo samozavestno napovedal, da bo to zimo postal novi John Hughes. Z Murškom se odlično ujameta, Pesničan pa v teh dneh nima časa razmišljati le o hokeju, saj je z naskokom medijsko najbolj oblegan slovenski športnik. Včeraj je šel v posteljo šele ob zori, potem ko je vso noč preživel v Tivoliju, kjer je snemal spote za glavnega pokrovitelja kluba. Muršak je pojem profesionalnosti, saj mu obveznosti do medijev niso odveč, takšne kulture pa vrhunske športnike že od prvega dne učijo v Združenih državah Amerike.

Tivoli na današnji tekmi proti madžarski Albi znova pričakuje Murškove mojstrovine, ki jemljejo dih, in seveda tudi premierno domačo zmago v sezoni. Na dosedanjih štirih dvobojih je izkupiček zgolj točka proti KAC, ko so zmaji pred tednom dni vendarle uspeli sestaviti konkurenčno predstavo vseh 65 minut. "Naslednji korak je kajpak zmaga. Madžare dobro poznamo, vemo, da bodo čakali na naše napake in prežali iz protinapadov. V zadnji sezoni smo v četrtfinalu našli recept za njihovo neugodno igro. Zdaj moramo to le ponoviti od samega začetka," je povedal ljubljanski napadalec Žiga Pance, ki je nazadnje igral poleg Aleša Mušiča in Mihe Verliča.

Pance pravi, da sta Muršak in Zajc prerodila slačilnico. "S svojo energijo sta pripomogla k boljšemu vzdušju. Vsaka sprememba, vsak nov obraz, pa naj bo to trener ali igralec, prinese določene premike v moštvo. Prav gotovo je vse skupaj pozitivno vplivalo. Vesel sem, da se je tako razpletlo, saj znova igramo dober hokej in upam lahko, da bo tako tudi v bodoče," je dodal starejši od bratov Pance, ki je na desetih tekmah dvakrat zatresel mrežo in zbral dve podaji.

EBEL, 11. krog, danes ob 19.15: Telemach Olimpija - Alba Volan, Medveščak - Znojmo, Innsbruck - Beljak, Dunaj - Salzburg, Gradec - Linz, Dornbirn - KAC.