Namesto tega, da bi sodili udbovcem, ki so s pomočjo svojih lokalnih oprod to storili meni kot očetu in moji ženi kot materi najinim trem sinovom, me udbovci sodno preganjajo zaradi resnice o trpljenju zaradi maščevanja meni s strani mašinerije bivšega sistema in jim pri tem asistirajo slovenska sodišča z vrhovnim in ustavnim sodiščem na čelu, s predsednikom Maslešem in ministrom Pličaničem ter pred tem še nekdanjim ministrom Šturmom.

Torej, sprenevedanje vam je največja intelektualna lastnost in seveda življenjska preokupacija. Tako ste se obnašali v ZN in so vas seveda od tam nagnali. Tako so vas nagnali kot Kučana iz Beograda. Le slovenski narod, državljani Slovenije so toliko potrpežljivi, da vas ne naženejo na smetišče zgodovine. To lastnost slovenskega naroda izkoriščate in se tega sploh ne sramujete.

Bilo bi dobro, da greste na test osebnosti, pa ne samo vi, še nekaj elitnežev slovenskega političnega prostora boste morali vzeti s seboj. Mnogo lahko razumem, mnoge stranpoti določenih ljudi, ne morem pa razvozlati, kateri skupini človeškega rodu pripada večina sedanje politične, funkcionarske in uradniške elite v Sloveniji. Namreč bolj ko povzročate krivice državljanom, bolj ko država zaradi vašega vodenja propada, bolj ko ste vpleteni posredno ali neposredno v kriminalna dejanja, tem bolj ste ponosni in se ne umaknete, ampak kandidirate za najvišje državniške funkcije. Lahko samo ugotovim, da ste brez človeške morale in higieničnosti. Še kamen bi se razklal, pravi prekmurska narodna, ko bi nekomu povzročal takšne krivice, kot jih s svojim delom povzročate drugorazrednemu slovenskemu narodu vi in vaši sotrpini režimski elitneži, in bi se tako sprenevedal, ko bi tako lagal domači in tuji javnosti z namenom, da bi se prikazal kot angel, kot svetnik, kot sposoben državnik.

Karel Kozic, Ivanjševci