Tretji poraz v nizu

Celjski rokometni mladci so doživeli že tretji poraz v nizu. Po visokem porazu v madžarskem Veszpremu (22:32) in tesnem z velenjskim Gorenjem (24:25) so jih po pričakovanju ugnali tudi rokometni titani iz Španije. Trikratni evropski prvaki, ob tem pa še štirikratni finalisti najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini, so v nekoč izjemno močni rokometni utrdbi v mestu ob Savinji osvojili svoji prvi mednarodni točki v tej sezoni, pred tednom dni so namreč na domačem igrišču izgubili z nemškim Kielom.

Zdesetkana celjska zasedba - ob že dlje časa odsotnem vratarju Dejanu Periću in Luki Žvižeju, ki bo zaradi poškodbe ahilove tetive na prisilnem počitku vsaj še tri tedne, je manjkal tudi Rok Žuran - po sijajnem prvem polčasu v nadaljevanju ni bila kos evropskemu rokometnemu velikanu, ki je po selitvi iz Ciudad Reala v Madrid izgubil nekaj svojega glamurja, še vedno pa je to moštvo, ki se spogleduje z najvišjimi mesti v ligi prvakov in resno računa, da si bo izborilo nastop na zaključnem turnirju četverice, ki bo v začetku junija prihodnje leto v Kölnu.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Gašper Marguč z osmimi goli, toliko jih je v gostujoči dosegel tudi Kiril Lazarov.

Sprva dobro ustavljali napade

Slovenski podprvaki so z bojevito igro v obrambi, ki je bila na robu izključitve, dobro ustavili napade španskih podprvakov. Še največ težav jim je v prvem polčasu povzročal izkušeni in z vsemi žavbami namazan makedonski reprezentant Kiril Lazarov, ki je v uvodnih petnajstih minutah nasul štiri gole, medtem ko so bili drugi njegovi razvpiti mednarodni soigralci, na čelu s hrvaškim "čarovnikom" Ivanom Balićem in visokoraslim švedskim krilnim igralcem Jonasom Källmanom, bolj ali manj pod nadzorom.

Celjani so v šesti minuti - po treh zaporednih golih Lazarova - zaostali za dva gola (2:4), le tri minute kasneje pa izid poravnali na 5:5. S hitrim kroženjem žoge so povsem nevtralizirali svoj primanjkljaj v višini in do konca prve polovice tekme povsem držali stik z izbranci gostujočega trenerja Talanta Dušebajeva, ki je dokaj enakovredno porazdelil minutažo med svojimi varovanci, česar njegov kolega na nasprotni strani igrišča, Vladan Matič, zaradi celjske kadrovske podhranjenosti ni mogel narediti. A ti so se mu oddolžili z izjemno predstavo, polčas so zaključili z dvema goloma prednosti (15:13).

Slab začetek drugega polčasa

Madridčani so v drugem polčasu vendarle pokazali svoje lepo negovane rokometne mišice, z granitno obrambo in veliko hitrejšo igro so nadaljevanje odprli z delnim izidom 4:0 in zaostanek spremenili v vodstvo s 17:15. Celjska zasedba je prvi gol dosegla šele v 37. minuti, ko je s sedemmetrovke zadel Gašper Marguč, a španska zasedba je medtem že dosegla pravo delovno temperaturo in v 42. minuti svojo prednost povišala na +5 (21:16).

Po Matićevi minuti odmora je domača zasedba zaigrala nekoliko bolj učinkovito, v zadnji četrtini tekme pa vendarle ni naredila preobrata kot pred dnevi proti Gorenju. Španska zasedba je z racionalno predstavo zanesljivo držala prednost v svojih rokah, domači zasedbi pa prizadejala drugi poraz v ligi prvakov.

Za celjsko ekipo pa prave zrelostne tekme šele prihajajo, ena od teh bo na sporedu že čez sedem dni, ko v dvorano Zlatorog prihaja švedski Sävehof, njen glavni tekmec za četrto mesto v skupinskem delu lige prvakov.

* Dvorana Zlatorog, gledalcev 1500, sodnika: Pichon in Reveret (oba Francija).
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Kastelic, Mlakar 1, Marguč 8 (4), Janc, Razgor 1, Toskić 2, Ranevski 1, Skube 1, Poteko, Zelenović 2, Žabič, Mačkovšek 2 (2), Lekai 4.
* Atletico Madrid: Hombrados, Dahl, Fernandez 1, Källman 1, Ferrer, Romero 1, Aguinagalde, Davis Camara 2, Parrondo 1, Barachet 4, Canellas 4 (1), Jurkeiewicz 1, Gojun, Masachs Gelma 3 (2), Balić 2, Lazarov 8.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 8 (6), Atletico Madrid 7 (3).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 2, Atletico Madrid 6 minut.
* Rdeč karton: /.