Proti novincu lige se bodo danes predstavili z novim trenerjem Bojanom Zajcem in prvim letošnjim NHL-igralcem v EBEL Janom Muršakom. Ker je Olimpiji žreb že v naslednjem krogu v nedeljo namenil gostovanje v Innsbrucku, se Ljubljančani ne bodo vračali domov, ampak bodo prespali v Avstriji in tudi tako krepili moštveni duh.

Kako zbuditi spečega zmaja, je v tem tednu osrednja naloga Bojana Zajca, ki je še tretjič v zadnjih šestih letih sedel na klop Olimpije. Mengšan si je z dolgoletnim igranjem v Tivoliju, ko je znal kakšno ušpičiti, prislužil številne simpatije, če hočete tudi status legende kluba. Znan je kot velik motivator, zato ni čudno, da je bilo na zadnjih treningih čutiti precej več sproščenosti. Zajc je med drugim podaljšal čas vadbe, potem ko so igralci pod vodstvom nekdanjega trenerja Heikkija Mälkiäja, ki po enostranski odpovedi pogodbe zdaj zahteva izplačilo denarja do zadnjega centa, trenirali 30 do 45 minut na dan. "Velikih taktičnih sprememb kajpak ne bo, saj je za kaj takega premalo časa. Poudarek je in bo predvsem na disciplini, motivaciji in borbenosti po vsem igrišču. Skušali bomo igrati po enostavnih pravilih, ki so znana in si jih nismo izmislili sami. Vprašanje je le, kako preiti od besed k dejanjem," je včeraj dopoldne pred deseturno vožnjo z avtobusom proti Dorbnirnu razlagal Bojan Zajc.

Ta konec tedna pa ga poleg dveh tekem v EBEL čaka še dodatna obremenitev z mladinskim tivolskim moštvom, ki ga bo vodil v soboto v Salzburgu in dan pozneje še v Innsbrucku. "Tak je trenerski posel. Skušal bom narediti vse, kar znam, da bomo čim bolj uspešni na obeh frontah," je dejal Zajc, ki je pripravil nekaj kozmetičnih popravkov v članski ekipi. Prvega zvezdnika Muršaka je postavil v prvi napad ob McBrida in D'Alviseja, druga linija ostaja enaka (Mušič, brata Pance), Ferguson bo v tretji napadalni trojici znova igral na centrskem položaju, ob njem bosta Ankerst in Freeman, aduti številka štiri pa bodo Verlič, Hočevar in Ropret. Novi trener bo pred golom prvega vratarja Kuhna rotiral sedem branilcev. Doma je ostal Erman, a je pripravljen, da v soboto z avtomobilom odpotuje proti Innsbrucku, če se bo nocoj kaj zalomilo.

Jan Muršak pravi, da se je dobro vključil v novo okolje in da z nestrpnostjo pričakuje današnji debi. "Res že dolgo časa nisem igral tekme, zato upam, da bo kondicija zdržala," se je nasmehnil, ko smo ga zmotili ob odhodu z včeraj slabo pripravljenega igrišča v Tivoliju. Muršak je zadovoljen z načinom, kako so ga sprejeli v slačilnici. "Večino slovenskih fantov poznam že od prej, Severnoameričani pa so tudi prijazni. Veliko se pogovarjamo," je sklenil Pesničan.

EBEL, 7. krog (danes ob 19.15):Dornbirn - Olimpija, Linz - Salzburg, Gradec - Dunaj, KAC - Alba, Innsbruck - Medveščak, Beljak - Znojmo.