Celjski rokometaši bodo v soboto začeli svojo mednarodno pot v ligi prvakov, pred gostovanjem pri madžarskem Veszpremu pa so v generalki na kolena spravili Novomeščane in dosegli tretjo zmago v državnem prvenstvu.

Mož odločitve je bil Luka Žvižej, ki je v sami končnici prispeval odločilna gola, s šestimi goli pa je bil - skupaj z Alemom Toskićem - tudi najbolj učinkovit igralec svoje ekipe. V domači zasedbi se je izkazal Jernej Papež, ki je dosegel osem zadetkov.

Izbranci celjskega trenerja Vladana Matića so dobro odprli tekmo, v 12. minuti so si priigrali prednost štirih golov (6:2). Nato se je razigral domači as Papež, ki je najbolj zaslužen, da so se Novomeščani v 20. minuti približali na gol zaostanka (8:9). Končnica prvega polčasa je minila v prevladi gostov, ki so na odmor odšli s tremi goli prednosti (14:11).

V drugi polovici tekme so gosti vse do 54. minute nadzorovali potek dogajanja in vseskozi držali prednost dveh do pet golov, po izključitvi Gašperja Marguča pa so se jim Novomeščani v 56. minuti približali na gol zaostanka (23:24). V sami končnici je odgovornost na svoja ramena prevzel Žvižej, ki je z dvema zaporednima goloma svoje soigralce popeljal do vodstva s 26:23 in razblinil vse dvome o celjski zmagi.

Celjska ekipa bo v naslednjem krogu na domačem igrišču gostila velenjsko Gorenje (3. oktober), Krka pa bo gostovala pri Sevnici (6. oktober).

Gorenje Velenje - Jeruzalem Ormož 41:31 (21:16)

Velenjski rokometaši so brez težav dosegli četrto zmago v nizu in zadržali točko prednosti pred Celjani, njihova tekma z Ormožani pa je bila zadnja pred sobotno uvodno tekmo v evropski ligi prvakov, ko v Rdečo dvorano prihaja ruski Sankt Peterburg.

Velenjski strateg Branko Tamše je enakovredno porazdelil minutažo med svojimi varovanci, ki so bili absolutni gospodarji igrišča. Zadnjeuvrščeni Ormožani jim niso bili kos v nobeni rokometni prvini, najvišji zaostanek pa so si pridelali na polovici drugega polčasa, ko so nekajkrat zaostali za 12 golov.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Fahrudin Melić in Jure Dolenec, ki sta dosegla po osem golov, v gostujoči je Jan Gregorc zabil enajst zadetkov, od tega sedem s sedemmetrovke. Jaka Špiljak je prispeval devet golov.

Velenjska zasedba se bo v naslednjem krogu v gosteh pomerila s Celjem Pivovarno Laško (3. oktober), ormoški Jeruzalem pa na domačem igrišči s trebanjskim Trimom (6. oktober).

Krško - Cimos Koper 26:41 (15:19)

Koprska zasedba je vknjižila drugo zmago v državnem prvenstvu, po zmagoslavju nad Ribnico je v današnji zaostali tekmi uvodnega kroga ugnala še Krško, na svojem računu pa ima še neodločen izid s Celjem Pivovarno Laško. Na drugi strani so Krčani doživeli drugi poraz, pred današnjo tekmo so jih premagali še Grosupeljčani, medtem ko so se z Ribničani razšli z neodločenim izidom, z osvojeno točko pa so na predzadnjem mestu v elitnem domačem tekmovanju.

Koprčani so od prve minute prevzeli nadzor na igrišču in si sredi prvega polčasa priigrali sedem golov prednosti (14:7), svojo moč pa pokazali predvsem v drugi polovici tekme, ko so s solidno obrambo in enostavnimi akcijami dodobra napolnili mrežo Krčanov.

V tem sta bila najbolj uspešna Matjaž Brumen in Uroš Bundalo, ki sta dosegla po sedem golov, v domači ekipi pa je bil strelsko najbolj razpoložen Blaž Blagotinšek, ki je prispeval šest zadetkov.

Koprski Cimos bo v naslednjem krogu gostoval pri SVIŠ Pekarni Grosuplju, Krško pa pri Istrabenz Plinih Izoli. Obe tekmi bosta v soboto, 6. oktobra.