Prireditelji maratona so ob tem sporočili, da nikoli sicer niso niti prejeli uradne Armstrongove prijave za maraton - ta bi tekel v humanitarne namene -, ki bo v Chicagu 7. oktobra. Poleg tega pa je maraton pod pristojnostjo Ameriške atletske zveze (USATF), njegov suspenz pa mu prepoveduje nastopanje na vseh tekmovanjih, nad katerimi bdijo nacionalne panožne športne zveze, ki so podpisale protidopinški kodeks. Že pred tem so Armstrongu izrekli prepoved nastopa tudi na tekmovanju Ironman France.

"V protidopinškem kodeksu je jasno opredeljeno, kdaj lahko športnik tekmuje na določenem tekmovanju. Ker je Ameriška atletska zveza USATF podpisnica protidopinškega kodeksa in s tem tudi podpiramo odločitve Usade, lahko potrdim, da Armstrong ne bo smel nastopiti na maratonu v Chicagu," je dejala tiskovna predstavnica Ameriške atletske zveze, Jill Geer.

Armstrong je dolgo časa zanikal zlorabo prepovedanih sredstev, minuli mesec pa se je odločil, da se proti obtožbam Usade ne bo več boril. Tako je Usada izbrisala kar 14 let njegovih rezultatov (vse od 1. avgusta 1998), vključno sedmimi naslovi na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu Tour de Franceu, ter mu izrekla dosmrtno prepoved nastopanja.

Armstrong je sicer leta 2006 in 2007 tekel na newyorškem maratonu, leta 2008 pa je pretekel bostonski maraton.