Preplet glasbenih svetov

"Kvaliteta programa je naša prioriteta," zatrjuje Lalić. Pri tem kljub finančnim težavam kluba in splošnim varčevalnim ukrepom ne bodo skoparili. Kakovostni in ažurni gostje so temeljni način, s katerim se lahko klub izmaže iz rdečih številk, pravijo. Postregli bodo z imeni, ki jih bo po njihovi oceni mogoče v prihodnje slišati na vseh relevantnih tujih festivalih elektronske glasbe. Poseben poudarek bo, ob sodobnemu didžej programu, še na koncertih. "Razlikovanje med živo in posneto glasbo je ideološko," razmišlja Lalić. "Radi bi poudarili preplet in izvirnost obeh svetov." Jeseni v goste prihajata brooklynski avdiovizualni čarovnik Oneohtrix Point Never in angleški elektronski dvojec Death Rattle, domačo koncertno sceno pa bodo podprli z uvodno etapo letošnjega Klubskega maratona, kjer bo mogoče slišati avtohtone zasedbe po izboru uredništva radia Študent - The Kojn, Foe Spre Glass Om, Rok Zalokar trio, Timo Chinala in Čao Portorož.

Petki bodo praviloma potekali v znamenju techna, housa in njunih hibridov, izpostaviti velja nastopa staroste newyorškega techna Functiona in libanonskega techno noiserja Morphosisa, sobote bodo zapisane nalomljenim in bas godbam. "Bas glasba je v zadnjih letih močno napredovala," meni Trkman. Najmočnejši so Britanci. Razvili so obilico zvrsti, variacij in njihovih prepletov, ki skupaj krojijo moderno, bujno in radoživo zvočno pokrajino. "K sodelovanju smo pritegnili stare ekipe kot tudi nove moči," še pove, s čimer bo sodobna bas godba v klubu K4 vestno pokrita. Gostovali bodo novozelandski drum'n'bass prvaki Concord Dawn, inovativni Rockwell in tropski obraz UK funkyja Lil Silva. Sezono bo odprl odlični angleški didžej Ben UFO, ki brezhibno meša mavrico angleških bas godb s techno in house klasikami, s čimer se umešča v sam vrh evropske klubske scene.

Nova plesna mrzlica

V duhu svežega bodo na dogodku pod nalepko Footwerk predstavili novo plesno mrzlico, ki temelji na v Chicagu rojenih žanrih footwork in juke. Po Lalićevih besedah ju odlikujejo "zanimiv ritem in produkcijske metode" pa tudi izredno gibki plesni koraki.

Namen kluba K4 tudi letos ni zgolj zabava, temveč še vzgoja občinstva in razvoj klubske kulture, ki presega točilni pult in spektakel siceršnjih diskotek, pri čemer pa ne trpi sproščena atmosfera. Skušali se bodo povezati z drugimi sekcijami zavoda K4/6, kot sta galerija Kapelica in Kiberpipa, z željo po razširitvi definicije in dometa klubskih vsebin. Na produkcijskih delavnicah bo v ospredju obvladovanje produkcijskih programov, program K4 akademije pa bo namenjen razvoju avdiovizualnih disciplin. Dolgoročni in izjemno ambiciozen cilj je razvoj "K4-zvoka", ki bi domači klub legitimno vpisal v svetovno dogajanje in s čimer novo vodstvo izkazuje dobro poznavanje razmer na svetovni klubski sceni.