Gole za gostitelje sta dosegla Korkiško v 16. minuti po polprotinapadu in Ribalka v 42. minuti iz enajstmetrovke, ki jo je s prekrškom zakrivil Delamea Mlinar. Vodstvo Ukrajincev ob odmoru bili lahko bilo še višje, saj je vratar Jan Oblak v drugi minuti sodniškega podaljška ubranil enajstmetrovko Korkišku, potem ko je z roko igral Krajnc. Slovenija je v prvem polčasu zapravila štiri priložnosti, Berič dve, po eno Jelenič in Vučkič. Neučinkoviti so bili tudi v drugem delu v igri na en gol, čeprav so imeli zadnje pol ure igralca več, ko je bil zaradi dveh rumenih kartonov izključen Karavajev. Za ugodnejši izid je manjkal večji delež Lazarevića. »Fantom nimam očitati želje. A žal nas je tokrat pokopala neučinkovitost v prvem polčasu. Razočarani smo predvsem zaradi tega, ker smo imeli priložnosti. A vse še ni izgubljeno, še imamo možnost,« je po tekmi dejal selektor Tomaž Kavčič.

Slovenija si je s porazom zapletla položaj v kvalifikacijski skupini. Ker se v dodatne kvalifikacije uvrsti deset zmagovalcev skupin in štiri najboljša drugouvrščena moštva, mora Slovenija v zadnji tekmi 6. septembra v Mariboru premagati vodilno Švedsko in upati na ugoden razplet na drugih tekmah.

Za Slovenijo so v Kijevu igrali: Oblak, Jovič, Delamea Mlinar (od 84. Bohar), Krajnc, Treajkovski, M., Mevlja, Kampl, Jelenič (od 73. Podlogar), Vučkić, Lazarević, Berič. Vrstni red: Švedska 19 točk (8 tekem), Slovenija 17 (9), Ukrajina 14 (8), Finska 9 (9), Litva 9 (9), Malta 5 (9).