Iz Perutnine Ptuj so sporočili, da so člani nadzornega sveta odločitev sprejeli soglasno. Toda po naših informacijah naj bi eden od nadzornikov odločitev želel prestaviti na čas po skupščini, na kateri se bodo delničarji seznanili s posebno revizijo. Z njenimi izsledki je Glaser včeraj seznanil tudi največjih deset lastnikov, vendar z izjemo Perutninske zadruge Ptuj (PZP) in Kapitalske družbe (Kad) ostali lastniki na revizijo niso imeli pripomb. Kad in PZP naj bi po neuradnih informacijah od Glaserja zahtevala zlasti dodatna pojasnila glede nakupa delnic Merkurja, ki po ocenah revizorjev ni bil ekonomsko utemeljen in je bil zlasti v interesu Holdinga PMP, prek katerega menedžerji obvladujejo pomemben del lastništva družbe. Kot smo razkrili v Dnevniku, je Glaser 26 milijonov evrov vreden nakup delnic Merkurja utemeljil z željo po odprtju restavracij v Merkurjevih trgovskih centrih, ki pa jih Perutnina Ptuj nikoli ni odprla.

Kad in PZP naj bi od Glaserja zahtevala tudi dodatna pojasnila, zakaj se je Perutnina Ptuj odpovedala predkupni pravici v energetski družbi PP Energija, ki je v nenavadnih okoliščinah končala v lasti Holdinga PMP in o kateri smo poročali včeraj.

Glaser je večjim delničarjem predstavil tudi priprave na dokapitalizacijo. Kot smo uspeli izvedeti, naj bi štirje potencialni strateški partnerji svoje nezavezujoče ponudbe poslali do začetka septembra. Šele na podlagi teh ponudb naj bi v Perutnini Ptuj sprejeli odločitev, katerega od potencialnih strateških partnerjev bodo povabili k sodelovanju pri dokapitalizaciji, kakšna bo višina dokapitalizacije in cena nove delnice.