Danes začenjate priprave za novo sezono. Že veste, katere igralce boste imeli na voljo na uvodnih treningih?

Delal bom z nekaterimi mladinci ter Dinom Muričem in Draženom Bubničem. Jaka Blažič se nam bo pridružil po 10. avgustu, ko konča reprezentančne obveznosti. Kar zadeva Američana Dominica Watersa, ne vem, kdaj bo prispel v Ljubljano. V domovini ureja papirje, saj veste, da je pri nas za tujca izredno težko pridobiti bivalno dovoljenje. Že lani smo imeli s tem velike težave, zdaj se to ponavlja.

Imate že izdelan načrt priprav?

Na začetku bomo dali skozi uvajalno, potem sledi pripravljalno in na koncu še predtekmovalno obdobje s trening tekmami. Toda načrt je v tem trenutku izredno nehvaležno sestavljati, saj imajo nekateri igralci obveznosti v reprezentancah, kot na primer Sasu Salin in Aron Baynes, katerega nato prav tako čaka še urejanje papirjev. V pripravljalnem obdobju bo veliko prilagajanja, ko bom imel na razpolago vse igralce, pa bo treba po hitrem postopku vzpostaviti sistem, ki nam bo najbolj pisan na kožo.

Ste zadovoljni z dosedanjimi okrepitvami?

Pripeljali smo igralce v okviru finančnih zmožnosti. Po mojem gre za dobre košarkarje, ki so željni napredka. Ekipa bo izredno mlada in neizkušena, glavna želja pa je, da bi začel in končal sezono z istimi posamezniki. Delali bomo trdo in veliko. Verjamem, da lahko te fante veliko naučim ter da bomo napredovali iz meseca v mesec. Trudim se, da bi bilo v moštvu kar se da veliko Slovencev, kar si želi tudi javnost. V evroligi nam ne bo lahko, a obljubljam, da se bomo srčno borili za zeleno-beli dres.

V preteklih tednih se je veliko govorilo o prihodu mladih reprezentantov Klemna Prepeliča, Alena Omića, Luke Rupnika in Marka Pajiča, a do zdaj še nobeden od njih ni uradno podpisal pogodbe s klubom.

Problem je, da ima Olimpija omejen proračun. Z milijonom evrov je treba plačati odškodnine, plače igralcem ter dolgove do nekdanjih košarkarjev. Če se bo klubu uspelo dogovoriti za odškodnine, potem bo storjen velik korak naprej. Upam, da bo do tega prišlo čim hitreje.

Je poleg omenjenih štirih košarkarjev na vašem spisku želja še kakšno ime?

S prihodom omenjenih štirih bi bilo moštvo bolj ali manj zaključeno. Imeli bi sedem Slovencev, kar pomeni, da bi zadovoljili tudi pravilu v državnem prvenstvu. Rad bi imel še več domačih igralcev, a morate vedeti, da imajo visoke odškodnine, poleg tega pa nekateri raje odidejo v tujino.

Selektor slovenske reprezentance Božidar Maljković je pred dnevi pohvalil vaše delo in dejal, da je pri Jaki Blažiču viden velik napredek. Zagotovo je po tako turbulentni sezoni lepo slišati tudi kakšno takšno besedo?

Maljkoviću sem hvaležen, da je javno izrazil svoje mnenje. V Sloveniji je na žalost tako, da se rado pljuva po vseh, a sam se na kritike in na negativce sploh ne oziram več. Številni najboljši trenerji in funkcionarji spremljajo in hvalijo moje delo. Najbolj me veseli, da se tudi igralci zahvalijo za dobro sodelovanje in napredek. Navsezadnje sta to storila tako Deon Thompson kot Danny Green, ki je zdaj pri enem najboljših trenerjev na svetu Greggu Popovichu podpisal triletno pogodbo za 12 milijonov dolarjev.

Sodeč po vašem odgovoru, se Deon Thompson ne bo več vrnil v Olimpijo?

Tako je. Deon mi je sporočil, da ima možnost preboja v ligo NBA, v kolikor pa mu to ne bo uspelo, se hoče preizkusiti v kakšnem drugem evropskem klubu.