Postopek so zato morali ponoviti. Na nov javni razpis se je javilo 37 večinoma istih kandidatov kot prej. Med njimi tokrat le 3 ženske (dr. Slavica Tovšak, ki jo je predlagala Planinska zveza, dr. Milica Antič Gaber iz sociološkega društva in raziskovalka SAZU dr. Mimi Urbanc). Tovšakova je v mandatno-volilni komisiji, ki jo vodi poslanka SDS Sonja Ramšak, dobila le 2 glasova, preostali dve kandidatki pa je komisija izločila že pred glasovanjem. Dr. Urbančevo zato, ker k njeni kandidaturi ni bilo priloženo potrdilo, da je Raziskovalni center SAZU res registrirana organizacija. Z enakim pojasnilom je - tako kot še osem drugih kandidatov - izločila tudi Simona Pogačnika, ki ga je v svet RTV predlagal Svet invalidskih organizacij.

Listi tokratne izbrane osmerice novih RTV-svetnikov so poslanci opozicijskih PS in SD nasprotovali tudi zato, ker so na njej sami moški. Tako bosta v 29-članskem svetu RTV sedeli le dve ženski, ki sta bili imenovani v času Pahorjeve koalicije. Za to popolnoma moško listo je brez besed glasovalo tudi 18 poslank vladajoče koalicije. Poslanec SD Jožef Jerovšek je na drugi strani ugotavljal, da se ljudje na razpise različno prijavljajo in da se izbirne komisije različno odločajo. Poleg tega pa so na nekaterih drugih področjih v večini ženske, je še dodal. Majdo Potrata (SD), ki je zoper tako sestavo sveta RTV ugovarjala, pa je obtožil radikalnega feminizma in metanja polen pod noge programskemu svetu RTV.

Na tej novi listi kandidatov za svet RTV je šest istih imen kot na listi pred mesecem dni. To so Andrej Aplenc (predlaga ga Zavod za oživitev civilne družbe), Alojz Bogataj (neuspeli kandidat za poslanca DeSUS), dr. Jernej Letnar Černič (društvo Pravnik), dr. Leon Oblak (predlagal ga je poslušalec Iztok Šavli) in Branko Žnidarič (olimpijski komite). Zavod za oživitev civilne družbe je v svetu RTV dobil še enega predstavnika, dr. Mitjo Štularja, preostala dva nova člana pa sta Slavko Kmetič (združenje za vrednote osamosvojitve) in Žiga Kušar (predlagala sta ga gledalca Joško Knez in Saša Čamernik). S prejšnje liste so zdaj izpadli Igor Bordon, Aleks Štakul in Boštjan M. Turk. Pri tem je zanimivo, da je slednji pri prejšnjem glasovanju, tako kot večina izbranih, dobil 10 glasov, tokrat pa nobenega.

Opozicija je predlagani listi nasprotovala tudi z argumentom, da je politično popolnoma enostranska. To glede na to, da se novi člani večinoma pojavljajo v krogu blizu SDS, drži.

Toda politično razmerje v svetu RTV se z novo osmerico ne bo kaj veliko spremenilo, kajti tudi osmerica članov, ki jim je konec lanskega leta potekel mandat, je bila močno nagnjena v desno. Tako bo razmerje ostalo nekako 15 proti 14, se pravi razmerje, s katerim je predsednik sveta postal "levi" profesor Jernej Pikalo.