Da so ga ob nosilcih ekipe, Johnu Gadretu in Hubertu Dupontu, ki sta lani končala celo na tretjem in 11. mestu v skupnem seštevku italijanske rožnate dirke, izbrali predvsem kot pomočnika za tritedensko dirko, čeprav do zdaj praktično ni imel izkušenj z velikih dirk, je izjemno priznanje. V Ag2R so mu za sezono 2012 ponudili pogodbo predvsem zaradi kupice točk UCI, osvojenih 2011, največ z zmage po kitajski provinci Činghaj. S tem si je francoska ekipa zagotovila status ProTour. Že na prvih dirkah pa so francoski delodajalci spoznali, da imajo v svojih vrstah izkušenega kolesarja, čeprav je do zdaj nosil dres tretjerazrednih profesionalnih kontinetalnih ekip: Perutnine Ptuj, japonske Meitano in avstrijske Arbo KTM.

Ob tem je v dresu reprezentance odpeljal skoraj neprekinjen niz voženj na čas na svetovnem prvenstvu, kar je bila dolgo njegova največja specialnost. "Že prvo dirko v Argentini v januarju sem korektno odpeljal, pomagal, se dobro ujel v ekipi in očitno hitro dobil zaupanje. Potem so tudi na klasikah v Belgiji in Franciji spoznali, da tudi taktično nisem bos. In zaradi dobre forme se mi je koledar vseskozi spreminjal. Ko sem dobro preživel še legendarno Flandrijo, čeprav sem bil izbran kot rezerva, smo se nekako dogovorili tudi za Giro. Izrazil sem željo in so me uslišali," je Gazvoda pojasnjeval pot, ki se mu je v tem obdobju kariere zdela že misija nemogoče.

Gazvoda je bil sprva predviden, da bi vozil tudi po Romandiji, a so se ga šefi le malo usmilili: "Bil sem na večini klasik, vozil pred dnevi Giro del Trentino in če bi odšel pred Girom še v Švico, bi imel v 40 dneh kar 32 tekmovalnih dni. To pa je preveč. Da sem bil ob takem tekmovalnem ritmu brez pravega treninga, je jasno. Nisem bil več posebno svež. Tako pa bom dober teden lahko le malce potreniral, tudi klance. In tako bom odšel na Dansko še s toliko več pozitivnimi mislimi." Čeprav pravih primerjav pripravljenosti nima, ga to ne skrbi: "Po izkušnjah s prejšnjih let vem, da moja tekmovalna forma narašča sorazmerno z zunanjo temperaturo. Bolj je toplo, bolje se počutim. Upam, da bo v času Gira vroče."