Čeprav bodo gledalci priče kar desetim dvobojem, bo vrhunec predstavljal boj med Slovencem Rokom Štruclom in enim največjih zvezdnikov tega športa Bobom Sappom. Američan na prvi pogled s svojimi 193 centimetri in 150 kilogrami deluje naravnost zastrašujoče, a pregovor, ki pravi, da knjige ne gre soditi po njenih platnicah, je pri Sappu še kako na mestu.

Sapp velja namreč za velikega zabavljača z izjemnim smislom za humor, kar je navsezadnje dokazal tudi s svojim videom na portalu Youtube, kjer se je z zemljevidom v roki podal po ulicah enega od japonskih mest in mimoidoče spraševal, kje leži državica na sončni strani Alp. Kljub nekaj težavam je orjaku naposled le uspelo priti v Ljubljano.

"Res je, Slovenijo je bilo zelo težko najti, a hkrati se nadejam, da bo tudi Roku (Štrucl, op. p.) uspelo najti moj rodni Colorado Springs. V nasprotnem primeru ga bom z udarcem spravil tja," v šali, pospremljeni z gromkim smehom, pove orjak z vzdevkom Zver (The Beast, op. p.), ki vsem obiskovalcem dogodka obljublja enkraten spektakel.

"Ko se v ringu pomerita dva težkokategornika, se lahko nadejate izjemnega boja. Rok bo občutil, kaj pomeni Sappov nokavt. Zver je tu!"

Čeprav je nekdanji igralec ameriškega nogometa v prvi vrsti borec, si je svoj zvezdniški status pridobil tudi z nastopanjem v filmih, kot so Conan barbar, Zaporniško dvorišče in Veliki Stan, preizkusil pa se je tudi kot pevec, saj se lahko pohvali z lastno zgoščenko, naslovljeno It's Sapp Time. Sapp je dandanes s svojimi 38 leti sicer že v jeseni svoje profesionalne športne kariere, o čemer navsezadnje pričajo tudi njegovi rezultati, saj ima v svoji statistiki zapisanih že 14 porazov.

Najhujšega je doživel pred devetimi leti, ko ga je nokavtiral Hrvat Mirko Filipović in mu zlomil kost očesne votline. Kljub temu njegov nedeljski nasprotnik zatrjuje, da podcenjevanje ne pride v poštev.

"Tega, da bi se kar sprehodil na sredino ringa in skušal ugotoviti, kdo je močnejši, zagotovo ne nameravam storiti. Sapp je veliko težji in močnejši od mene. Ne bojim se ga, a do njega, tako kot do vsakega borca, čutim strahospoštovanje. Dobro sem treniral, sem pripravljen. Boba vsi zelo dobro poznajo, pri njem ni velikih skrivnosti. Treniral sem posamezne udarce, rezultati bodo vidni v ringu. Upam, da mi bo tisto, kar sem počel na treningu, uspelo realizirati v nedeljo," je pred dvobojem, ki po potekal po pravilih K-1, optimističen 22-letni Črnomaljec.

Poleg Štrucla bodo od Slovencev v Tivoliju stopili v ring še Bojan Kosednar - Želva, ki se bo udaril z Italijanom Leonardom Zecchijem, Bor Bratovž - Playbor, ki bo meril moči s še vedno aktivnim ameriškim marincem Kalebom Disertom Johnom, Denis Porčič - Chorcyp bo skušal premagati Uroša Veličevića, Mirana Fabjana pa čaka povratni obračun z Ndombijem Kandejem iz Konga.