Zakaj je prav upravljanje talentov osrednja tema majskega Competovega dogodka, je pojasnila Laura Smrekar, sicer vodja marketinga in odnosov z javnostmi v tej družbi: "Izhajali  smo iz trenutnih razmer na trgu, kjer vlada izjemna negotovost in kjer so spremembe znotraj organizacij  tako močno v ospredju kot še nikoli doslej. Prav je, da se o tem govori, saj gre za nov pojav, s katerim se v taki obliki še nismo soočali. V vsej tej negotovosti je mnogim organizacijam še kako pomembno, da bodo znale obdržati najboljše kadre v svojih vrstah. Prisluhnili pa smo tudi našim poslovnim partnerjem ter njihovim željam o potencialno zanimivih temah, o katerih bi želeli izvedeti več in morda izmenjati dobre prakse. Največ glasov je pripadlo upravljanju s talenti, kar nas izjemno veseli."

Organizator, ki pripravlja tudi okroglo mizo, si želi, da bi udeleženci HR dogodka z njega odnesli dodaten odmerek pozitivne energije, da bi aktivno izmenjali dobre prakse in da bi mrežili s kolegi iz drugih organizacij, zagotovo pa bo zelo zanimivo tudi uvodno predavanje doktorja psihologije in strokovnjaka na področju čustvene inteligence. "Tako kot Zlata nit širi prakso dobrih zaposlovalcev, se tudi v naši agenciji trudimo širiti prakso dobrega upravljanja z zaposlenimi, poudarjati pomen zaposlenih, njihovih kompetenc, dobrega in pravilnega rekrutiranja ter pomen uvajanja zaposlenih. Udeleženci bodo na dogodku spoznali, kakšna je realnost prepoznavanja in upravljanja s talenti v našem prostoru. Ti žal  (pre)pogosto ostanejo neodkriti, nerazumljeni ali napačno vodeni, včasih pa se jih tudi namenoma zatira, saj so marsikomu premočna konkurenca," pravi Laura Smrekar.

Na okrogli mizi bodo svoje prakse na področju prepoznavanja in vodenja talentov delili Maria Anselmi iz družbe Bisnode, Medeja Lončar iz Siemensa, Miloš Dežnak iz podjetja Akrapovuč, Dejan Turk iz Si.mobila, Enzo Smrekar kot sopredsedujoči AmCham komisiji za poslovno liderstvo in razvoj talentov ter Gregor Pilgram iz Zavarovalnice Generali.