Hartnell ima letos za seboj najboljšo sezono v karieri, odkar igra v najmočnejši ligi na svetu, saj je na 72 tekmah dosegel že 35 zadetkov in 29 podaj, s čimer je že 10 tekem pred koncem rednega dela presegel svoj dosedanji najboljši dosežek (60 točk). Poleg točk pa Hartnell pridno zbira tudi kazenske minute. V ligi je znan kot igralec, ki se nemalokrat znajde na kazenski klopi, zato občasne “umazane“ poteze z njegove strani za večino niso več presenetljive.

Vseeno pa je tokrat dodobra presenetil svojega soigralca Zaca Rinalda, ko ga je sredi prve tretjine s palico močno udaril po obrazu. Hartnell je želel obračunati z nasprotnikovim igralcem Krisom Letangom, ker je ta grobo naletel na Jaromira Jagra, a ko se mu je približal, je izgubil ravnotežje in pri tem porinil svojo palico naravnost v usta Rinaldu, ki se je medtem že prerekal s hokejistom Pittsburgha.

Rinaldo je moral po nič kaj nežnem “dotiku“ soigralca v garderobo, kjer so mu nudili zdravniško pomoč, rano pa so mu oskrbeli s kar nekaj šivi.

Hartnell je bil sicer junak tekme, saj je poskrbel za popoln preobrat domačih. Pittsburgh je po dveh tretjinah vodil z 2:0, nato so letalci prek Kimma Timonena znižali na 1:2, za izenačenje pa je poskrbel Hartnell. V podaljšku je vse kazalo, da zadetkov ne bo, a je sireno v zadnji sekundi s svojim drugim zadetkom na tekmi prehitel ravno Hartnell, ki se je tako vsaj malo oddolžil za poškodbo soigralca.