"Ponosni smo na vse, kar smo do zdaj naredili. Prepričani smo, da bosta tudi letos v Podkorenu dve izvrstni tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju. Ponosni smo tudi na dejstvo, da smo že 15 let člani kluba 5, v katerem so najboljši organizatorji tekem svetovnega pokala ter da je predsednik tega kluba prav tako iz naših vrst, Srečko Medven, dolgoletni predsednik organizacijskega odbora kranjskogorskih tekem," je uvodoma dejal izvršni podpredsednik prireditve Simon Oblak ter postregel s številko, da je na dan tekme zgolj ob progi 700 prostovoljcev, kar je dokaz, da Kranjska Gora živi s pokalom Vitranc. Oblak je še ponosno povedal, da Kranjska Gora uživa tudi velik ugled Mednarodne smučarske organizacije, saj so termini na Gorenjskem potrjeni do leta 2016.

Kranjskogorski župan Jure Žerjav je zagotovil, da kljub spomladanskim temperaturam zima v Kranjski Gori še vztraja, v kar se lahko prepriča vsak smučar, še posebno v dopoldanskem času. Žerjav je zatrdil, da ima od pokala Vitranc sleherni posameznik korist ter da so v Kranjski Gori zaradi te prireditve žičnice takšne, kot so, se pravi prenovljene, ob njih pa naprave za zasneževanje.

"Včeraj smo uradno dobili potrditev s strani FIS, da tekma v Kranjski Gori nedvomno bo. Delegat ni imel niti ene same pripombe. Čeprav so temperature v zadnjih dneh visoke, je na vsakem delu tekmovalne proge najmanj pol metra snega, tako da ni ničesar vprašljivega. Povrhu naj bi bile v prihodnjih dneh temperature nižje, ponoči pod lediščem, napovedan dež v nedeljo pa bo prišel bolj prav, kot bi lahko škodil. Od ponedeljka naprej bo tekmovalna proga zaprta," je pojasnil kranjskogorski šef Srečko Medven ter opozoril, da bo v Podkorenu v ponedeljek, 12. marca, tekma evropskega pokala, na katerem bo nastopila večina najboljših veleslalomistov, ki bodo tekmo izkoristili kot zadnji trening pred finalom svetovnega pokala v Schladmingu.

Zanimivo je, da sta nova sponzorja prireditve Hrvaška turistična skupnost in Ledo, medtem ko Slovenska turistična organizacija v eni najodmevnejših športnih prireditev v srednji Evropi ne bo sodelovala. "Naj uvodoma pojasnim, da smo v letošnjo izvedbo pokala Vitranc vložili več energije kot v preteklih letih. Z večino sponzorjev imamo namreč tri- do petletne pogodbe. Takoj, ko je neke pogodbe konec, zavihamo rokave in iščemo novega sponzorja. Tako imamo pregled za nekaj let naprej, hkrati pa imamo zveste sponzorje, ki so vsa leta, poudarjam vsa leta, zelo zadovoljni s sodelovanjem," je uvodoma dejal Boris Pesjak, vodja komisije za marketing in finance pokala Vitranc, ter nadaljeval: "Na Slovenski turistični organizaciji so nam pojasnili, da smo zamudili razpis za en dan. Sprva smo mislili, da ni bilo tako, a so nam dejstvo dokazali. Iz tega stališča imajo vse prav. Bolj me moti sistem, po katerem delajo in je plod starega sistema iz 80. let. Če STO nima svojih prioritet, jim ne moremo pomagati. Navsezadnje organiziramo prireditev, za katero je nekdo zainteresiran ali ne. Naj poudarim, da pri STO ne iščemo donacij. In če je k nam pristopila Hrvaška, menim, da bi morala na domačih tleh tudi Slovenija."

Slovenija bo imela na veleslalomski in slalomski tekmi po šest mest, ki si jih bodo razdelili Mitja Valenčič, Matic Skube, Janez in Patrik Jazbec, Miha Kürner, Klemen Kosi, Žan Kranjec, Mišel Žerak in Boštjan Kline. Denarni sklad na obeh tekmah bo znašal po 112.350 švicarskih frankov (okoli 88.000 evrov), razdeljenih pa bo od 35.000 švicarskih frankov za zmago do 100 frankov za 30. mesto. Oba dneva bo start prve proge ob 9.30, druge pa tri ure kasneje.