Koren nam je včeraj potrdil, da končuje igranje za državno reprezentanco, in sporočil: "Odločitev je bila zelo težka, kajti za Slovenijo sem vedno igral s ponosom. Odslej želim več časa posvetiti družini. Vedno sem se trudil po najboljših močeh in verjel, da zmoremo doseči dobre rezultate. Odslej bom tekme, če bo to le mogoče, spremljal kot gledalec, vseskozi pa bom močno navijal za Slovenijo."

Enaintridesetletni vezist, ki se je z reprezentančno upokojitvijo resno spogledoval že po svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, bo tako igral le še za Hull City, več časa pa bo lahko posvetil dvema sinovoma in hčerki. V zadnjem času je v drugi angleški ligi v odlični formi. Tudi minuli konec tedna se je vpisal med strelce in prispeval še dve podaji.

Koren je za Slovenijo odigral 61 tekem in dosegel pet zadetkov. Na zgodovinski lestvici je po številu nastopov na desetem mestu. Največji uspeh je v reprezentančnem dresu dosegel, ko se je Slovenija po zmagi v dodatnih kvalifikacijah nad Rusijo uvrstila na svetovno prvenstvo, kjer je nekdanji nogometaš West Bromwicha proti Alžiriji dosegel gol za prvo zmago Slovenije na svetovnih pr venstvih.

Nejasno ostaja, ali bosta reprezentančno kariero nadaljevala Aleksander Radosavljević in Milivoje Novaković. Neuradno je mogoče slišati, da je Novaković bliže poti, ki jo je ubral Koren, medtem ko je precej bolj verjetno, da bo član reprezentance ostal Radosavljević.