William in Kate sta nenavadno skrivnostna glede psička, ki sta si ga omislila. Dvorni predstavniki pravijo, da ne vedo, ali je fantek ali punčka. Znani sta pasma in barva, ne pa spol in ime.

Gre za črnega angleškega kokeršpanjela ali španjelko. Psička jima je podarila njena mati Carole Middleton, ki redi in obožuje kokeršpanjele. To je njun prvi skupen pes, William pa je imel vrsto let črnega labradorca Widgeona, ki je preminil pred dvema letoma.

Vojvoda in vojvodinja naj bi dvornim predstavnikom strogo naročila, naj imena psa ne razkrijejo javnosti, eden izmed njih pa je izjavil: "To je zasebni pes in zato ne želita, da bi bilo ime znano javnosti!"

Ima kraljevska družina, ki ima rada pse - zlasti kraljica, ki ima velikokrat pod nogami svoje psičke - tudi nezasebne, "kraljevske" pse? Elizabeta II. ima trenutno tri korgije in tri dorgije, drugi monarhi pred njo in kraljevski otroci imajo že več stoletij na mnogih fotografijah in slikah ob sebi pse.

Kate se ne mudi zanositi

Čas, v katerem sta si William in Kate omislila psička, ne more biti naključen. Lepi vojvodinji bo krajšal čas, ki ga ne bo posvetila nakupovalnim izletom in drugim napornim opravilom, saj je njen princ, pilot vojaškega helikopterja, sinoči odpotoval na šesttedensko vojaško službo na Falklandske otoke. Medtem se je razvedelo, da je kraljica eden izmed dveh razlogov za to, da cambriška vojvodinja še ni zanosila.

Čeprav so mnogi rojalisti upali, da bosta z novico o drugačnem naraščaju razveselila kraljico ob bližnjem praznovanju njenega tako imenovanega diamantnega jubileja - šestdesetletnice prihoda na prestol - naj bi se odločila, da letos ne bosta s svojo "veliko" novico preusmerila pozornosti s kraljice in njenega velikega praznika.

Drugi razlog naj bi bile olimpijske igre, ki posebno na šport mahnjenemu princu veliko pomenijo. Sklepali bi lahko tudi ravno nasprotno: da William in Kate, pa tudi kraljevska družina, ne želita, da bi diamantni jubilej in olimpijske igre zasenčili rojstvo otroka, ki bo nekoč - po novem ne oziraje se na spol - nasledil Williama na prestolu.

V nobenem primeru se jima ne mudi imeti otroka, trdijo njuni skupni prijatelji. V enem od britanskih časnikov so celo napisali, da "realistično gledano, nimata časa za bejbico" (koliko pa ga potrebujeta?) in "da ni nobene urgentne potrebe po novem prestolonasledniku". Res sta na sceni dva: princ Charles in princ William.

Harry se bo pomeril z Brazilkami

Tu je tudi "rezerva", princ Harry, ki je za očetom in bratom tretji v vrsti za prestol in se bo pomikal po lestvici navzdol po vsakem Williamovem otroku.

Harry je v pripravah na kraljevsko latinskoameriško turnejo, med katero bo zastopal kraljico in se moral med drugim Braziliji v odbojki na pesku pomeriti s privlačnimi Brazilkami (kdo se ne bi?), povedal nekaj zelo zanimivega. Dejal je namreč, da njegova 84-letna babica ne bi mogla opravljati svojih dolžnosti brez devetdesetletnega dedka.

Mar to pomeni, da je čila in zdrava kraljica kdaj namignila, da bi, če bi ovdovela, prestol prepustila Charlesu? Do zdaj je veljalo prepričanje, da je tako predana dolžnosti, da namerava vladati do svoje smrti. Njena mati je dočakala skoraj 102 leti.