Na veliko veselje sicer maloštevilnih gledalcev je najboljši japonski skakalec na olimpijski skakalnici Okurajama kar dvakrat pokoril skoraj popolno mednarodno konkurenco, saj so izmed najboljših manjkali le Avstrijca Gregor Schlierenzauer in Martin Koch ter Švicar Simon Ammann.

Ob Itu je bil najbolj zadovoljen Poljak Kamil Stoch, ki je osvojil tretje in drugo mesto, potem ko je včeraj po prvi seriji celo vodil. Avstrijec Andreas Kofler, vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, je bil v Saporu deveti (edini Avstrijec med deseterico na prvi tekmi) in tretji, s čimer se je utrdil na prvem mestu, saj je bil Bardal včeraj šele 14., Schlierenzauer pa je ostal doma na treningu.

Slovenci so na obeh preizkušnjah dosegli lep moštveni uspeh, saj so bili na prvi tekmi štirje med dobitniki točk, na drugi jih je bilo celo pet, za nameček sta Jure Šinkovec in Dejan Judež dosegla še uvrstitvi kariere v svetovnem pokalu. Robert Kranjec je potrdil sloves kapitana slovenske reprezentance, saj je bil v soboto šesti, v nedeljo pa dvanajsti. Včeraj je bil prvo ime Peter Prevc s sedmim mestom (tretji najboljši dosežek kariere), na katero je napredoval s 16., potem ko se v soboto sploh ni uvrstil v finale (35. mesto). Jure Šinkovec je v soboto z 11. mestom dosegel uvrstitev kariere, še bolje mu je kazalo včeraj, ko je bil po prvem skoku deveti, a je v finalu nazadoval na 18. mesto. Dejan Judež je prav tako prišel do najboljšega izida kariere s 23. mestom, včeraj pa je bil 29. Jurij Tepeš je osvojil točke za 29. in 22. mesto. Oba dneva je praznih rok ostal Jernej Damjan (39. in 35. mesto), potem ko je bil v kvalifikacijah za drugo tekmo celo najboljši Slovenec z desetim mestom.

"Glede na to, kako zahtevne so v Saporu vremenske razmere, sem zadovoljen, saj sta za nami dve dobri tekmi. Vesel sem, ker sta Šinkovec in Judež dosegla rezultata kariere," je bil jedrnat slovenski selektor Goran Janus. Naslednji tekmi svetovnega pokala bosta v soboto in nedeljo v Predazzu v Italiji.