V soboto je Mazejeva veleslalom končala na petem mestu. V skupnem seštevku svetovnega pokala je utrdila svoj položaj na drugem mestu. Najbolj nevarne zasledovalke Marlies Schild (23. mesto in odstop), Maria Höfl Riesch (šesto mesto in odstop) in Elisabeth Görgl (odstop na veleslalomu, na slalomu ni sodelovala) so zabeležile vsaj po eno ničlo, medtem ko se je zaostanek za vodilno Lindsey Vonn (četrto in sedmo mesto) za malenkost zmanjšal.

Dve aferi (spodnje perilo in premije), trebušna viroza, menjava smuči… Z naštetim se je morala najboljša slovenska smučarka ubadati v minulih tednih. Včasih so razne težave, predvsem nesoglasja s smučarsko zvezo, Mazejevo spodbudila k še boljšim nastopom. Pred leti je bila slikovita, ko je dejala, da si med smučanjem predstavlja, da so količki, ki jih boksa med slalomom, njeni nasprotniki.

A v Kranjski Gori je bilo drugače. Kot bi šla voda čez rob vrča, je bila po včerajšnjem slalomu v cilju videti izčrpana, podobno kot Andrea Massi je delovala izpraznjeno. V oči so se ji prikradle solze. "V neskončnost tako ne gre. Ne moreš se boriti z Lindsey Vonn in obenem še z lastno zvezo," je o vplivu škandalov na nastope Tine Maze dejal vodja njene ekipe Andrea Massi. Kljub temu je bil zadovoljen s smučanjem 28-letne slovenske športnice leta: "Za Tino je uspešen konec tedna. Žal se ni uvrstila na stopničke, ampak je bilo vidno, da v spodnjem delu slalomske proge ni imela več bencina. Dala je vse od sebe. Ko je tako, tekmovalki ne moremo nič očitati."

Tudi Mazejeva je občutila, da je bilo nekaj drugače kot sicer: "Bilo je ekstremno težko smučati. Nisem bila sproščena. Z navijači sem v zelo dobrih odnosih, čutim njihovo podporo. Toda delček mene ni bil na mestu. V tem primeru je težko zgraditi cel mozaik. Imela sem težave z boleznijo, bili so očitki v medijih, ki so pred leti veljali zame, ampak to ne drži več."

Kadar je bila podkorenska strmina ledena, so včasih rekli, da je enako, kot bi halo Tivoli postavil pokonci. V zgornjem delu proge je bila podlaga res podobna igrišču za hokej na ledu. K temu je potrebno dodati še zahteven teren. Tako ni bilo presenetljivo, da je bilo na slalomu veliko odstopov in da so tekmovalke silno utrujene prihajale v cilj. "To je eden težjih slalomov v svetovnem pokalu. Lahko sem zadovoljna. Nisem bila stoodstotna. Bolezen me je pobrala. Trebušna viroza se odrazi na organizmu. To sem videla že na treningu. Borila sem se. Na to sem ponosna," je dejala Tina Maze in kmalu zatem pogovor prekinila s krohotom, ki je po hitrem postopku zamenjal solze. V ozadju so jo s svojimi gestami zabavali prijatelji, ki so čakali, da opravi vse obveznosti.

Ker v tej sezoni njeni veleslalomski rezultati niso tako vrhunski, kot so bili v preteklih letih, si je Mazejeva želela, da bi v osnovni disciplini alpskega smučanja naredila korak naprej. S petim mestom ji je to uspelo. "Lahko sem vesela veleslalomskega rezultata. Vožnja je bila daleč od odlične, ampak sem na pravi poti. Biti v vseh disciplinah med prvimi petimi ni slabo," je dejala Mazejeva, ki se je veselila tudi naziva bronasta lisička.