Norvežan je izpostavil najaktualnejši primer v svetovnem pokalu, ki se nanaša na smučarsko spodnje perilo Tine Maze. Skardal je zabrusil, da bo FIS dosledno upoštevala pravila, pa čeprav primer Tina Maze še ni končan. Včeraj nam je uspelo izvedeti, da je Andi Krönner, ki je pri FIS zadolžen za testiranje materiala, smučarsko spodnje perilo Tine Maze poslal na dodatna testiranja v zasebni laboratorij v Švici.

Medtem ko je v Cortini potekal sestanek vodij ekip, je Tina Maze govorila s peščico italijanskih novinarjev. Črnjanka je bila izredno razpoložena, navdušila pa jih je predvsem z dvema izjavama, medtem ko jim je sicer pojasnjevala večino dejstev, ki ste jih v preteklih dneh že prebrali v Dnevniku. Med drugim je dejala, da je morda preveč seksi za Švicarje, ki so vložili protest zoper njeno perilo, in da bo danes na prvem treningu smuka morda nastopila kar brez smučarskega spodnjega perila, saj so v Cortini d'Ampezzo napovedane visoke temperature.

Po zadnjih tekmah v Bad Kleinkirchheimu je pogled na vrstni red svetovnega pokala v alpskem smučanju vse lepši. Tina Maze je po slabšem začetku sezone od pričakovanj decembra ujela ritem in se do danes že štirikrat uvrstila na zmagovalni oder. V zadnjem mesecu je za polovico zmanjšala zaostanek za vodilno Lindsey Vonn, ki pa še vedno znaša več kot 200 točk.

Američanka, najboljša alpska smučarka zadnjega desetletja, je na zadnji preizkušnji v Bad Kleinkirchheimu pokazala, da je ranljiva. Prvič po skoraj treh letih se na superveleslalomu ni uvrstila na zmagovalni oder, slabši dan pa je znala Črnjanka sijajno izkoristiti. Lindsey Vonn bo imela v Cortini glede na konfiguracijo terena in znanje znova prednost pred tekmicami. V primeru novega spodrsljaja ene najbolj znanih ločenk v svetovnem športu pa bo Tina Maze dobila dodatni zagon v boju za veliki kristalni globus. Po dobri tretjini preizkušenj je najbolj razočarala Nemka Maria Höfl Riesch, ki ne dosega rezultatov na ravni branilke velikega kristalnega globusa.

Čeprav je za alpskimi smučarkami šele dobra tretjina poti (14 od 40 tekem), je bila sezona za ekipo Tine Maze izjemno razburljiva. Zaradi kršitve pogodbenih obveznosti je bila s strani Smučarske zveze Slovenije kaznovana s 5000 evri kazni, veliko kritik je bilo v Severni Ameriki izrečenih na opremo, ni minil še mesec, odkar je ekipo zapustil serviser Alberto Corbellini, v zadnjem tednu se pojavlja na prvih športnih straneh zaradi smučarskega spodnjega perila... Preteklost uspehov Tine Maze je pokazala, da v težkih in konfliktnih razmerah najbolje funkcionira, zato razen dejstva, da ima venomer znova dovolj energije, ni v tej sezoni nič presenetljivega.