Ko smo se s Quarievo pogovarjali ob vznožju avstrijskega smučišča, se je iztočnica ponujala sama od sebe. "V Garmisch-Partenkirchnu je Federica smučala odlično. Za Tino je zaostala le devet stotink, toda s srebrom smo bili zelo zadovoljni. Vesela sem bila tudi za Tino, naslov svetovne prvakinje ji privoščim. Tino poznam vrsto let, pri srcu mi je in to kolajno si je zaslužila," je dejala Maria Rosa Quario, ki je zdaj smučarska novinarka. Dela za Infront in časopis Il Giornale.

Na začetku te sezone Mazejevi ni šlo po načrtih. Rezultati z izjemo slalomskih niso najboljši. V ekipi A-maze so imeli še težave s serviserjem, kar je vodilo v slabo voljo. Quarieva je opazila, da je ta včasih pretirana, enako kot evforija ob uspehih: "Bolje bi bilo, če bi bila Tina članica slovenske ekipe. Ko ti ne gre najbolje, je bolje, če si del ekipe, saj lahko svoje težave deliš z drugimi, zato ti je lažje." To morda deluje pri marsikateri smučarki. Toda značaj Tine Maze naj ne bi bil primeren za takšen način dela. "Zanjo bi bilo bolje, če bi bila bolj mirna, ko rezultati niso dobri. Poznam njen značaj, enako kot drugi, ki potujejo po svetu z belim cirkusom. Vidimo jo in to opazimo. Je izjemno razpoložena, ko ji gre dobro, ko pa kaj zaškripa, je povsem na tleh. Preveč," je pritisnila na šibko točko in potegnila vzporednico s svojo hčerko: "Federica je povsem drugačna. Rada je v ekipi, deli svoje težave in uspehe z drugimi. Ko ne smuča dobro, seveda ni vesela, a pri tem ne pretirava. Hitro obrne novo stran in gre srečna naprej."

Quarieva vidi kariero svoje hčerke iz dveh perspektiv, ki izvirata iz dejstev, da je mati in nekdanja vrhunska športnica. Želi ji, da bi bila Federica srečna v življenju in uspešna na tekmah. Toda to včasih ne gre skupaj, ker vrhunski šport zahteva ekstremne napore, pritiske, odrekanja... Včasih je treba iti čez mejo, če želiš biti prvi, zato se vedno znova poraja vprašanje, ali je smiselno loviti vrhunske dosežke za vsako ceno. Nasvet, ne le za Italijankino hčerko, ampak tudi za Tino Maze in druge športnice, bi bil lahko naslednji: "Če si smučar, moraš poskušati biti čim boljši. Veliko moraš vlagati, delati, to je zelo pomembno. Toda v življenju je treba tudi uživati. Federica ima vse možnosti, da postane najboljša veleslalomistka sveta. Upam, da ji uspe, a si želim tudi, da nikoli ne bi bila prizadeta in da bi uživala v življenju." Tako meni mama in nekdanja vrhunska športnica Maria Rosa Quario.